Davčni zavezanec je izstavil račun fizični osebi, za opravljeno storitev večim fizičnim osebam v istem kraju.
SEdaj je račun poravnala druga fizična oseba (nakazilo na trr), iz plačila pa je točno vidno, da gre za isto številko računa(skupna organizacija posla v vasi).
Ali je potrebno izstaviti kakšno pogodbo o asignaciji, odstopu...ali lahko plačilo enostavno knjižimo po bančnem izpisku na kupca, kateremu je bil izdan račun-brez dodatnih izjav,pogodb?
Plačilo druge fizične osebe
Moderator: Mirko Zbačnik
-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
Kako pa veste, da TRR ni od prave osebe?
Ali ste ob izdaji računa zahtevali njegov TRR?
Mogoče ima dva TRRja?
Ne komplicirat.
Jaz še za podjetja nebi kompliciral.
Tudi podjetje ima lahko več TRRjev. A boste komplicirali, če za vsako
plača iz drugega TRRja (kjer ima pač trenutno denar)?
Račun je plačan in pika. Kdo ga je plačal me ne zanima.
Dolžniki in plačniki pa naj se med sabo zmenijo.
Ali ste ob izdaji računa zahtevali njegov TRR?
Mogoče ima dva TRRja?
Ne komplicirat.
Jaz še za podjetja nebi kompliciral.
Tudi podjetje ima lahko več TRRjev. A boste komplicirali, če za vsako
plača iz drugega TRRja (kjer ima pač trenutno denar)?
Račun je plačan in pika. Kdo ga je plačal me ne zanima.
Dolžniki in plačniki pa naj se med sabo zmenijo.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Meni se to dogaja pri nekem lovskem društvu. Tako vem, kdo se s kom druži, včasih plača članarino žena, drugič sin ali oče...
Pri fizičnih osebah res ne bi komoliciral. Pri podjetjih in s.p.-jih to zadeva dolžnika, a bi zaradi miru, raje to nekako dokumentiral. Za vsak slučaj.
Pri fizičnih osebah res ne bi komoliciral. Pri podjetjih in s.p.-jih to zadeva dolžnika, a bi zaradi miru, raje to nekako dokumentiral. Za vsak slučaj.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
zakladničarka
- Računovodja

Mi imamo ogromno takšnih plačil pri podjetniku, ki se ukvarja z spletni prodaji računalniških komponent. Otroci naročajo razne komponente po spletu, plača jih pa mati ali stric ali babica,.. pač ne pišejo se tako kot otrok. In če imaš na mesec 200-300 računov samo za fizične osebe, ja kje pa naj jih iščemo in kličemo po celi Sloveniji.
Pomembna je številka in znesek fakture ter, da je plačana. Kot pravita predhodnika, za fizične osebe ne preveč komplicirat. Za s.p. in kapitalske družbe pa že morate imeti razčiščeno (če ne prej pa) pred letni inventuri.
lp
Pomembna je številka in znesek fakture ter, da je plačana. Kot pravita predhodnika, za fizične osebe ne preveč komplicirat. Za s.p. in kapitalske družbe pa že morate imeti razčiščeno (če ne prej pa) pred letni inventuri.
lp
-
zakladničarka
- Računovodja