Registracija računalniškega servisa

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bojakt
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Registracija računalniškega servisa

Odgovor Napisal/-a bojakt »

želel bi doregistrirati svoj s.p. v servis, vendar nimam zadostne izobrazbe. Ali velja, če z osebo, ki ima računalniško izobrazbo, sklenem pogodbo, da je odgovorna oseba za dejavnost servisa? Ker je sorodnik, plačila ne bo zahteval, verjetno bi pa se kasneje zaposlil pri meni.
Lep pozdrav!
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Mislim, da ga morate zaposliti že zdaj, da bo lahko nosilec dejavnosti.
nicimoj
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a nicimoj »

Pa sej ni potrebna nobena izobrazba. Ali se morda motim?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Na žalost se mogoče res ne. Ob registraciji moje dejavnosti ni nihče zahteval potrdil o izobrazbi.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Kakor sem jaz razumela, je tu govor o računalniškem servisu, ne računovodskem, za to pa je potrebna izobrazba.
bojakt
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a bojakt »

Ja, res gre za računalništvo - popravilo in montaža računalnikov. Po klasifikaciji spada pod obrtne dejavnosti, ki pa zahtevajo izobrazbo oziroma NPK. Sedaj imam registrirano trgovino, vendar bi rad dejavnost razširil v servis računalnikov, ne morem si pa privoščiti zaposlitve strokovnjaka.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Se opravičujem za zmoto :sjezen: - in mislim, da smo se že tako zmotili. Nič nas ne izuči. Osnovno pavilo računovodje je "pazljivo preberi". Kaj, ko bi povprašali kar na obrtni zbornici? Nekatera podjeta imajo registrirano "za vsak sluča" marsikaj.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Če delo obvladate, izobrazbo ne rabite, morate pa doregistrirat dejavnost. To govorim iz prakse, ker poznam takšne podjetnike (trgovina+servis). Lp
Odgovori