DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nati
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

DDV

Odgovor Napisal/-a nati »

Prejeli smo račun za strokovne revije iz EU. Ker na računu ni naše ID številke, nas zanima, kako ga zavedemo v knjigi P-RAČ-P. V katere stolpce vpisujemo podatke iz računa. Na računu ni obračunan davek.

Prosim za čimprejšnji odgovor, ker moramo v torek oddati obračun DDV.

lp

Nati
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

V katerem obdodbju ste prejeli račun?

LP

A.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Ali ste tam?

LP
nati
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a nati »

Račun smo prejeli v juliju 04.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Ne vem, če Ti bom lahko kaj pomagala, vendar lahko, da je možno (ali je mogoče kje napisano) da DDV ni obračunan? Rada bi pomagala, vendar jaz s tujino nimam stikov. Ali lahko kdo drug pomaga?

LP

Ali si že rešila problem?

A.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Da bi bilo napisano, kot je tudi pri nas, da po tem in tem členu ni obračunan DDV?
anka
Super računovodja
Super računovodja

Najbrž da si že rešila problem. KEr se ti nihče ne oglasi, škoda ker ne morem pomagati.

LP

A.
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Čudno, da ni naveden DDV, če ni na računu vaše ID. Morda pa piše, da je vračunan v ceno, ali pa piše, da DDV ni obračunan in je potem mogoče račun narobe. Sama strokovne revije ne obravnavam kot pridobitev blaga in je ne vpišem v P-RAČ-P, saj revija ni material ali osnovno sredstvo ali blago za preprodajo. Tujega računa z vračunanim tujim DDV se v evidence DDV ne vpiše. Če pa DDV ni obračunan (ker smo dali ID številko in je to iz računa razvidno), sem jaz naročnino za strokovno revijo smatrala kot storitev in sem jo vpisala v P-RAČ, v DDV-O pa sem prikazala DDV v vrstici 35 in 46. Tako sem razumela po svoji logiki in ne vem, če je prav, morda bo še kdo drug kaj dodal na to temo. LP Alena
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rina »

Nati,
a se ne bi lahko pogovorili s pošiljateljem računa da vam pošlje popravek z vašo ID št.? Sama sem imela tak primer, na računu ni bil obračunan BTW, naše ID št. pa ni bilo. Poslali so mi nov račun, ki sem ga potem knjižila (k sreči je bilo vse v istem davčnem obdobju)
Janja
Odgovori