Pozdravljeni,
pravkar smo odprli d.o.o., za katerega pa potrebujemo še veliko opreme. Zanima me, kakšen način je najboljši za plačevanje, v primeru, da ne moremo plačevati po predračunu (na primer, ko kupujemo v Avstriji in stvari potrebujemo takoj)?
Z gotovino lahko plačamo max. 420 evrov - to najbrž velja za enega prodajalca, dnevno pa lahko dejansko potrošimo več gotovine?
Je možno, da kdo izmed lastnikov za neko stvar plača iz lastnega žepa, nato pa mu firma izplača denar, medtem ko račun gre v stroške firme?
Nekatere trgovine zahtevajo plačilo are, kjer se pojavi prav težava, da ni možno hitro plačilo z nakazilom iz TRR firme, temveč le gotovinsko vplačilo, ki pa znaša več kot 420 evrov.
Nakup opreme - nov d.o.o.
Moderator: Mirko Zbačnik
Pozdravljeni,
tudi, če stvari kupujete v Avstriji, jih lahko plačate preko TRR-ja, po predračunu, ne vem zakaj to ne bi bilo mogoče? Nekatera podjetja imajo kreditne kartice s katerimi opravljajo plačila, ampak je tudi tukaj omejitev enaka kot pri gotovini.
Jaz predlagam, da naredite kreditno pogodbo in naj lastnik/lastniki vloži/jo denar v podjetje, da boste imeli za začetek. (Ker če da nekdo iz svojega žepa in gre v stroške podjetja itak kreditira podjetje) Po uradni poti je najbolje, da se sklene kreditna pogodba.
Kolikor je meni znano lahko potrošite več gotovine, ampak morate nakupe razdeliti, da noben ne presega 420 eur. Jaz tako delam.
Vsako podjetje se mora zavedati, da preko zakonskih omejitev ne morete, ker pomeni, da morajo imeti tudi možnost, da jim preko TRR-ja nakažete denar. Mi s tem nikoli nismo imeli problemov.
Upam, da sem kaj pomagala.
LP
tudi, če stvari kupujete v Avstriji, jih lahko plačate preko TRR-ja, po predračunu, ne vem zakaj to ne bi bilo mogoče? Nekatera podjetja imajo kreditne kartice s katerimi opravljajo plačila, ampak je tudi tukaj omejitev enaka kot pri gotovini.
Jaz predlagam, da naredite kreditno pogodbo in naj lastnik/lastniki vloži/jo denar v podjetje, da boste imeli za začetek. (Ker če da nekdo iz svojega žepa in gre v stroške podjetja itak kreditira podjetje) Po uradni poti je najbolje, da se sklene kreditna pogodba.
Kolikor je meni znano lahko potrošite več gotovine, ampak morate nakupe razdeliti, da noben ne presega 420 eur. Jaz tako delam.
Vsako podjetje se mora zavedati, da preko zakonskih omejitev ne morete, ker pomeni, da morajo imeti tudi možnost, da jim preko TRR-ja nakažete denar. Mi s tem nikoli nismo imeli problemov.
Upam, da sem kaj pomagala.
LP