sejnine

Odgovori
Bina
Računovodja
Računovodja

sejnine

Odgovor Napisal/-a Bina »

Za svetnike v krajevni skupnosti moram , prvič, izplačati sejnino. Nisem pa čisto sigurna ali so sejnine obdavčene. Svetniki opravljajo delo brezplačno in ne dobijo nobenih drugih prejemkov.
Sejnine sem obrutila, upoštevala 10% nom.stroškov ter obračunala 25% davek.

Drugo leto pa velja novi zakon, pa bodo upravičeni do neobdavčenih prejemkov do določene višine.

Najlepša hvala za pomoč

lp, Bina
Planinka
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Planinka »

Pozdravljena!
Pišem prvič, vendar sem že nekajkrat obiskala tole stran in se mi zdi zanimivo.

Glede sejnine - obračunati je potrebno še 6% PIZ. Ostalo je vredu.

Imam pa še eno vprašanje. Je kdo že delal prevedbo? Do konca meseca jo je potrebno. Zanima me, kje se dobi kakšen katalog delovnih mest (poleg tistega, ki je objavljen pri Zakonu o sistemu plač...)
Konkretno me zanima v kateri razred bom uvrščena, kje se začne moj razred, razpon,... vendar nikjer nič ne najdem.

Lep dan vsem.

Majda
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kvrcko »

Lep pozdrav.
Po vnosu vseh podatkov v tabelo /osnovni količnik, dodatki/ vam program sam sešteje skupen količnik in vam določi razred in višino bruto plače. Ob prejemu kuverte iz MNZ bi morali dobiti tudi tehnična navodila in tam so okvirno našteta delovna mesta in nazivi za vsako skupino posebej /D - šolstvo, E -zdravstvo, ../

Jaz še nisem zares začela, tako, da se bomo sigurno še kaj "slišali"

Tina

Tina
UROK
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a UROK »

Vsa potrebna navodila dobiš na www.mnz.si/si/175.php pod informativno prevedbo. Tam so vse tabele, izbereš svojo plačilno skupino, tam se najdeš tudi kot proračunski porabnik itd.....
V tabelo najprej vneseš osnovni količnik - V stopnja izobrazbe je 2,30 nato dodajaš napredovanja in še vse dodatke ....vse piše
Javite če sem vam kaj pomagala.

Lep dan
Odgovori