Lep dan vsem.
Prosim vas za pomoč. Ugotovila sem napako v obračunih DDV-ja, ki sem jih popravila. Sedaj pa jih ne znam sknjižiti. Namreč, imam 108.080,00 SIT vstopnega davka in 480.000,00 SIT izstopnega davka, ki ga nisem upoštevala v preteklosti. Kako to poknjižim[?]
Hvala za pomoč.
Andreja
Popravek DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Napake, ki so se pojavile v preteklosti in ste jih ugovotili šele danes pa ste DDV obračun že oddali, morate tudi oddati na DURS (torej popravke). Nato morate prejšnje obračune stornirati, poknjižiti nove ter razliko plačati. Seveda vam bo davčna zaračunala obresti.
Upam da sem kaj pomagala saj nisem prav dobro razumela kaj hočete!
LP Nina.
Upam da sem kaj pomagala saj nisem prav dobro razumela kaj hočete!
LP Nina.
Dobro jutro.
Hvala Nina za odgovor. Mene zanima na katere konte poknjižim nastale popravke, saj se le-ti nanašajo tudi na lansko leto. Jaz sem mislila, da bi popravila oziroma uskladila sedanje stanje v glavni knjigi s stanjem, ki ga imamo na davčni (po vnešenih popravkih imamo sedaj preplačilo DDV-ja). Na katere konte poknjižiti premalo računan vstopni DDV (108.080,00) in dvakrat računan izstopni DDV (480.000,00)?
To mi sedaj ne gre v glavo
.
Hvala za pomoč.
Andreja
Hvala Nina za odgovor. Mene zanima na katere konte poknjižim nastale popravke, saj se le-ti nanašajo tudi na lansko leto. Jaz sem mislila, da bi popravila oziroma uskladila sedanje stanje v glavni knjigi s stanjem, ki ga imamo na davčni (po vnešenih popravkih imamo sedaj preplačilo DDV-ja). Na katere konte poknjižiti premalo računan vstopni DDV (108.080,00) in dvakrat računan izstopni DDV (480.000,00)?
To mi sedaj ne gre v glavo
Hvala za pomoč.
Andreja
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Če ste ugotovili, kdaj je bila napaka napravljena, poglejte temeljnico za tisto obdobje. Poiskusite tako, da to strornirate in poknjižite znova. Mislim, da boste tako razvozljali, kaj vam je potrebno narediti in sprotno preverjajte vse konte v zvezi z DDV. Uporabljajte iste konte, kot vedno.
Upam, da se vam bo posvetilo. Lahko poknjižite le razlike, ali pa knjižite tudi storno in novo (ponovljeno) temeljnico.
Mirko
Upam, da se vam bo posvetilo. Lahko poknjižite le razlike, ali pa knjižite tudi storno in novo (ponovljeno) temeljnico.
Mirko