Popravek DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Dolenjska

Popravek DDV

Odgovor Napisal/-a Andre »

Lep dan vsem.

Prosim vas za pomoč. Ugotovila sem napako v obračunih DDV-ja, ki sem jih popravila. Sedaj pa jih ne znam sknjižiti. Namreč, imam 108.080,00 SIT vstopnega davka in 480.000,00 SIT izstopnega davka, ki ga nisem upoštevala v preteklosti. Kako to poknjižim[?]

Hvala za pomoč.

Andreja
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Napake, ki so se pojavile v preteklosti in ste jih ugovotili šele danes pa ste DDV obračun že oddali, morate tudi oddati na DURS (torej popravke). Nato morate prejšnje obračune stornirati, poknjižiti nove ter razliko plačati. Seveda vam bo davčna zaračunala obresti.
Upam da sem kaj pomagala saj nisem prav dobro razumela kaj hočete!
LP Nina.
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Dobro jutro.

Hvala Nina za odgovor. Mene zanima na katere konte poknjižim nastale popravke, saj se le-ti nanašajo tudi na lansko leto. Jaz sem mislila, da bi popravila oziroma uskladila sedanje stanje v glavni knjigi s stanjem, ki ga imamo na davčni (po vnešenih popravkih imamo sedaj preplačilo DDV-ja). Na katere konte poknjižiti premalo računan vstopni DDV (108.080,00) in dvakrat računan izstopni DDV (480.000,00)?
To mi sedaj ne gre v glavo :sad:.
Hvala za pomoč.

Andreja
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če ste ugotovili, kdaj je bila napaka napravljena, poglejte temeljnico za tisto obdobje. Poiskusite tako, da to strornirate in poknjižite znova. Mislim, da boste tako razvozljali, kaj vam je potrebno narediti in sprotno preverjajte vse konte v zvezi z DDV. Uporabljajte iste konte, kot vedno.

Upam, da se vam bo posvetilo. Lahko poknjižite le razlike, ali pa knjižite tudi storno in novo (ponovljeno) temeljnico.

Mirko :roll:
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Lep dan vsem.

Mirko hvala za odgovor. Se že trudim, da spravim vse v red.

LP

Andreja
Odgovori