ali mi lahko kdo pove,če lahko moj fant vzame popoldanski s.p. za dejavnost ki je sploh ne pozna in me zaposli,glede na to da ta posel poznam,ker sem brezposelna in ga jaz ne morem vzeti(popoldanski s.p.) in ali so prispevki za zaposlenega isti kot pri navadnem s.p.?
hvala za odgovore
popoldanski s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: popoldanski s.p.
Sprašujete, če lahko vaš fant odpre popoldanski s.p. - torej je zavarovan na neki drugi osnovi (po domače ima službo). S.p. bi odprl zato, da bi zaposlil vas, ki ste brezposelni. Zakaj pe odprete "poln" s.p.ja vi?? Kot brezposelna oseba dobite subvencijo zavoda za samozaposlitev.
Prispevki so v obeh primerih enaki. Razlika je le v tem, da vam bo moral fant izplačati še plačo, če bi vi imeli svoj s.p., plačujete le prispevke. Denarna sredstva v obeh primerih prosto dvigujete.
Vendar bo vaš fant poleg vaših prispevkov moral plačevati še pavšalne prispevke v višini dobrih 30 €...
Če menite, da v primeru, da vm posel ne bo šel kot noslilka s.p. ne boste mogli iti na zavod se motite
- v določenih primerih, ko ne dosegate zadostnih rezultatov imate celo mžnost da obdržite "popoldanski" s.p.
Razen, če mogoče kalkulirate kje drugje ... (različne subvencije zavoda)?
Prispevki so v obeh primerih enaki. Razlika je le v tem, da vam bo moral fant izplačati še plačo, če bi vi imeli svoj s.p., plačujete le prispevke. Denarna sredstva v obeh primerih prosto dvigujete.
Vendar bo vaš fant poleg vaših prispevkov moral plačevati še pavšalne prispevke v višini dobrih 30 €...
Če menite, da v primeru, da vm posel ne bo šel kot noslilka s.p. ne boste mogli iti na zavod se motite
Razen, če mogoče kalkulirate kje drugje ... (različne subvencije zavoda)?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko