Pozdravljeni!
Zanima me, kako je če ne plačaš DDV na zadnji dan v mesecu? Če zamudiš 2-3 dni. Danes bi namreč morali plačati, ampak verjetno nam ne bo uspelo dobiti potrebnih sredstev.
Hvala za odgovore.
Lep dan še naprej!
Neplačilo DDV na zadnji dan v mesecu
Moderator: Mirko Zbačnik
Neplačilo DDV na zadnji dan v mesecu
Začetnica na področju računovodstva
Re: Neplačilo DDV na zadnji dan v mesecu
Plačaš, ko pač plačaš.In ko plačaš,obračunaš in plačaš še obresti.Oz.mislim da ti na davčni povejo,koliko znašajo in na kateri račun se jih plača.
Morda vam bo pa uspelo...
Morda vam bo pa uspelo...
Hvala za odgovor. Ko bo denar bomo pač plačali. Saj ne moreš če ni.
Lep dan še naprej!
Lep dan še naprej!
Začetnica na področju računovodstva
Se je tudi nam to že zgodilo in smo plačali 3 dni kasneje, ko je bil pač denar.
Sem naslednji dan ko smo plačali na davčno in so mi povedali koliko obresti moram plačati in sem plačala in to je to.
Mislim da se tudi obresti plačajo na isti račun kot DDV.
Sem naslednji dan ko smo plačali na davčno in so mi povedali koliko obresti moram plačati in sem plačala in to je to.
Mislim da se tudi obresti plačajo na isti račun kot DDV.
Predno boste plačali obveznost pokličite vašega kontolorja na DURS in vam bo povedal, koliko obresti je potrebno plačati in na kateri račun. Obveznost za DDV in obresti se plačujeta na ločena računa.
Meni je naša kontrolorka v MB rekla da naj obresti plačamo na isti račun kot DDV.
Namesto 31.7. smo DDV plačali 4.8. in potem sem klicala na davčno in obresti plačala 5.8. na isti račun kot DDV.
Še vprašala sem kontrolorko na kateri račun naj plačam obresti in je rekla da na isti kot DDV.
Namesto 31.7. smo DDV plačali 4.8. in potem sem klicala na davčno in obresti plačala 5.8. na isti račun kot DDV.
Še vprašala sem kontrolorko na kateri račun naj plačam obresti in je rekla da na isti kot DDV.
Zamudne obresti od DDV-ja nimajo več svojega podračuna, ampak se le-te plačujejo na isti račun kot osnovni davek (za razliko od zamuenih obresti npr. za davek od dohodkov pravnih oseb, prispevkov......)
lp
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Drži, plačajo se na isti račun, jaz strankam priporočam, da plačajo ločeno.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko