Pozdravljeni!
Zanima me ali si vaši zaposleni na krajše razdalje (1-15 km) pišejo potne naloge ali vodijo zbirni seznam za posamezni mesec in na koncu seštejete km in naredite obračun?
Glede prevoza na delo me zanima, če ste dali svojim zaposlenim podpisat kakšno izjavo koliko km opravijo za prevoz na delo.
Ali ima kdo tak vzorec izjave, ki mi ga lahko posreduje.
Hvala!
kilometrina
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: kilometrina
Pozdravljeni,
pri nas delajo potne naloge za vsako službeno pot posebej. Edino kurir ima enega za cel mesec in piše relacije na poseben obrazec. On ima službeni avto.
Mi nismo nič podpisovali koliko km imamo do službe. Napisati smo morali edino koliko km imamo od doma do najbližjega avtobusa.
Lp
pri nas delajo potne naloge za vsako službeno pot posebej. Edino kurir ima enega za cel mesec in piše relacije na poseben obrazec. On ima službeni avto.
Mi nismo nič podpisovali koliko km imamo do službe. Napisati smo morali edino koliko km imamo od doma do najbližjega avtobusa.
Lp
Mateja
Re: kilometrina
Določeni avtoprevozniki dajejo potrdilo koliko pride mesečna delavska karta. Če ne pa naj delavec pisno poda koliko km ima za prevoz in s tem je kazensko odgovoren.
Mislim da davčna inšpekcija zahteva obračun vsakega potnega naloga posebaj.
Če pa je službeni avto pa to niso potni stroški ampak samo vodite kilometrino za navedeni avto.
Mislim da davčna inšpekcija zahteva obračun vsakega potnega naloga posebaj.
Če pa je službeni avto pa to niso potni stroški ampak samo vodite kilometrino za navedeni avto.