delovni nalog ?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jp
Začetnik
Začetnik

delovni nalog ?

Odgovor Napisal/-a jp »

Živio,
Ni mi čisto jasno v katerih primerih je potrebno pisati delovne naloge in v katerih zadostuje izdan račun. Zanima me za primer SP storitvene dejavnosti - (servisna delavnica).
Vem da nekateri obrtniki uporabljajo delovne naloge, drugi pa ne. Kakšni so kriteriji za to in čemu sploh služi delovni nalog?

Hvala
ors
Računovodja
Računovodja

Re: delovni nalog ?

Odgovor Napisal/-a ors »

Bom najprej zastavila vprašanje: v delavnici imate npr. 3 avtomobile. Kako pa veste, kateri material in delo je šlo na kateri avtomobil? Torej, ko sprejmete v delavnico avtomobil, se najprej odpre delovni nalog, na katerega vpišete reg.oznako, tip avta, km , "opis napak" itd. Ko se vozilo popravlja, na delovni nalog vpišete porabljene dele, delo... in ta delovni nalog je podlaga za izdajo računa.
Bo šlo?
LP
jp
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a jp »

Hvala,
Sedaj je malce bolj jasno.
Do nedavnega sem opravljal popravila skoraj izključno na terenu in je šlo vse direktno na račun.
LP
dk05
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a dk05 »

Živjo.
Zanima me kako je v zdravsteni dejavnosti (delo v urgentnem vozilu in nega na domu ).

Sem zdravsteni tehnik s.p. in opravljam delo v urgentnem vozilu ki je šef zdravnik/-ca x firme
V enem delovniku imam ogromno opravil s pacienti in kar določa šef.
Zdravnik piše svoj dnevnik kar pač odreja in dela na pacientu.

Jaz zaeenkrat nisem nič pisal saj nimam časa ko delam fizično da medtem pišem še dodatne opise ..
Kaj je pravilno po zakonu pisati ali nepisati in kakšna naj bo vsebina,ter ali je obvezen podpis stranke oz.pacienta ?
Odgovori