Naš problem pa je takle: V društvu smo prejeli sredstva od ARRS za izvedbo nekega projekta, ki smo ga sami samoiniciativno naredili. Odločili so se, da bomo dobili neko nagrado, ki pa so jo izplačali preko pogodbe, in sicer kot JAVNO NAROČILO. Zanima me, ali so to pridobitna ali nepridobitna sredstva?
Res hvala za odgovor!
ali so sredstva po javnih naročilih pridobitna dejavnost?
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: ali so sredstva po javnih naročilih pridobitna dejavnost?
Ali res nihče ne zna opredeliti sredstev po javnem naročilu? A se to uvršča med namenska javna sredstva?
Hvala!
Hvala!
Sredstva ARRS so v pogodbi ponavadi zelo natančno opredeljena, njihova poraba mora biti namenska, porabljena morajo biti v skladu s pogodbo, višek sredstev se mora vrniti. Ker njihov namen ni pridobivanje dobička, bi jih jaz uvrstila med nepridobitna.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Hvala za odgovor.
Na DURS sem poslala obrazložitev, vendar gospa še ni pogledala, čepra sva se dogovorili, da bo neuradno pogledala, pa mi sporočila, če je ok. Ampak verjetno neuradnega dela ne bo, vsaj tako se mi zdi po današanjem tel. pogovoru... Tako da epiloga še ni.
Drugače so namenska javna sredstva pridobitna dejavnost (po Pravilniku o opredelitvi pridobitne in nepridobitne dejavnosti). Vendar pa mislim, da mi nismo dobili namenska javna sredstva, ker v pogodbi piše, da smo bili ''izbrani'' na javnem razpisu. Razen če je to isto. Sam mi tudi nihče tega ni znal pojasniti... Vedno bolj se mi zdi, da so uradno ta sredstva opredeljena kot pridobitna, čeprav v resnici niso bila. Pač narobe napisana pogodba...
Na DURS sem poslala obrazložitev, vendar gospa še ni pogledala, čepra sva se dogovorili, da bo neuradno pogledala, pa mi sporočila, če je ok. Ampak verjetno neuradnega dela ne bo, vsaj tako se mi zdi po današanjem tel. pogovoru... Tako da epiloga še ni.
Drugače so namenska javna sredstva pridobitna dejavnost (po Pravilniku o opredelitvi pridobitne in nepridobitne dejavnosti). Vendar pa mislim, da mi nismo dobili namenska javna sredstva, ker v pogodbi piše, da smo bili ''izbrani'' na javnem razpisu. Razen če je to isto. Sam mi tudi nihče tega ni znal pojasniti... Vedno bolj se mi zdi, da so uradno ta sredstva opredeljena kot pridobitna, čeprav v resnici niso bila. Pač narobe napisana pogodba...
Tudi če se smatrajo kot nepridobitna, itak imate na drugi strani za vsa ta sredstva stroške, ker kot sem rekla, iz projektov ni dobičkov... torej posledično ni davka iz tega naslova.
Naty