RAČUNI S.P.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
BMT
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

RAČUNI S.P.

Odgovor Napisal/-a BMT »

Od 1.10.09 imava s.p. slikopleskarstvo pa me zanima, ali gre v stroške lahko račun od mobitela in računi za bencin? Pa še to me zanima, ali morajo biti vsi računi s.p.-ja plačani s poslovnega računa ali ga lahko jaz npr. plačam s svojega osebnega računa , ker na poslovnem računu še ni sredstev? Vodim pa enostavno knjigovodstvo.
Ajla
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: RAČUNI S.P.

Odgovor Napisal/-a Ajla »

Pozdravljeni!

Račun od mobitela lahko daste v strošek, če se le-ta glasi na ime s.p. V kolikor je račun na ime fizične osebe, si lahko s sklepom določite % stroška, ki ga uporabljate za potrebe s.p. in posledično račun s temeljnico razmejite.

Računi za bencin gredo v strošek, če imate službeni avtomobil. V kolikor za potrebe s.p.-ja uporabljate osebni-lastni avtomobil, si lahko obračunavate samo kilometrino (potni nalogi).

Ker s.p. prosto razpolaga z denarjem, lahko račune plačujete tako iz poslovnega kot tudi osebnega TRR, vendar morate voditi evidenco pretokov med gospodinstvom.

Lp
Ajla
Dzoni Wajsmiler
Novinec
Novinec
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Dzoni Wajsmiler »

Ajla napisal/-a:Pozdravljeni!
Računi za bencin gredo v strošek, če imate službeni avtomobil. V kolikor za potrebe s.p.-ja uporabljate osebni-lastni avtomobil, si lahko obračunavate samo kilometrino (potni nalogi).
Potne naloge si delam vsakič sproti v excelu.
V katero knjigo jih pa potem zapišem? V knjigo prihodkov in odhodkov (katera postavka)?

Hvala za pojasnilo.
lima9
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a lima9 »

Pozdravljeni,
potne naloge oz. obračune potnih stroškov vpisujete v:
1. knjigo prihodkov in odhodkov v stolpec 'drugi stroški' (podjetnika) - v isti stolpec kot prehrano in prevoz na delo in z dela ter
2. evidenco pretokov med gospodinjstvom in podjetjem (obveznost podjetja do gospodinjstva), če je izplačilo v gotovini.
Lp
inesnejc
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a inesnejc »

ali mi lahko prosim pošljete potni nalog , ki ga imate v excelu? (natasa.trdin@gmail.com)

lp, nataša
Odgovori