D.o.o. in s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
D.o.o. in s.p.
Pozdravljeni!
Imam d.o.o. (davčna zavezanka), vendar mi dosti denarja ostane na d.o.o., ki ga ne morem porabiti (imam malo stroškov).
Ali je smiselno odpreti s.p. in skleniti pogodbo o svetovanju in si prenakazati mesečno določen znesek?
Hvala in lep dan
SILVA
Imam d.o.o. (davčna zavezanka), vendar mi dosti denarja ostane na d.o.o., ki ga ne morem porabiti (imam malo stroškov).
Ali je smiselno odpreti s.p. in skleniti pogodbo o svetovanju in si prenakazati mesečno določen znesek?
Hvala in lep dan
SILVA
Re: D.o.o. in s.p.
Po mojem ni v redu - povezane osebe -
Zakaj pa nimate samo s.p.?
Zakaj pa nimate samo s.p.?
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Če si zavarovana na svojem doo, si izplačuj čez poslovodsko pogodbo. lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Prek d.o.o.-ja si lahko legalno izplačujete dobiček.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Hvala za odgovor!
Kot laik me zanima, kako si to izplačam? Se pravi razliko med stroški in dohodki si lahko nakažem na privat TRR? Moram imeti kakšno pogodbo, sklep?
Kako se pa to knjiži?
Še enkrat hvala!
SILVA
Kot laik me zanima, kako si to izplačam? Se pravi razliko med stroški in dohodki si lahko nakažem na privat TRR? Moram imeti kakšno pogodbo, sklep?
Kako se pa to knjiži?
Še enkrat hvala!
SILVA
Preden bo kdo odgovoril bolj nestrpno :
Koliko časa pa že poslujete z doojem?
Ali vse drugo že znate knjižiti?
lp
Koliko časa pa že poslujete z doojem?
Ali vse drugo že znate knjižiti?
lp
Po mojem je najcenejše iz davčnega stališča izplačilo dobička podjetja, plačate 20% davek pa še v davčno osnovo gre. Če bi si s.p. odprli šlo za povezane osebe in bi morali bit res previdni pa še prispevke bi morali plačevati za s.p.
V zvezi z izplačilom dobička na tej spletni strani dobite veliko informacij z nakupom e-seminarja, ker je res dobro prebrati podrobnosti v zvezi s tem.
Lepo vas pozdravljam.
jernejko napisal/-a:Po mojem je najcenejše iz davčnega stališča izplačilo dobička podjetja, plačate 20% davek ...
Če primerjate z drugimi izplačili, ki znižujejo dobiček dooja, morate upoštevati tudi davek na dobiček dooja , torej skupna stopnja cca 37%. Ugodno samo za tiste, ki so pri dohodnini v najvišjem razredu.
...pa še v davčno osnovo gre...? Tega ne razumem?
Če bi si s.p. odprli šlo za povezane osebe in bi morali bit res previdni pa še prispevke bi morali plačevati za s.p.... To je zelo res!
Mišljeno je bilo ne gre v davčno osnovo. Je pa res da je najceneje če si z potnimi stroški ven dobiš denar.
...za dohodnino... lpjernejko napisal/-a:Mišljeno je bilo ne gre v davčno osnovo.
Ja za dohodnino. im da si že sam ugotovil.
Bom drugič bolj jasen.
Bom drugič bolj jasen.