Podjetje A je v 100% lasti podjetja B.
Direktor podjetja A ima individualno pogodbo o zaposlitvi. Plača je dogovorjena za znesek XY bruto na mesec z dodatkom za minulo delo.
Ali lahko obračunavamo bruto znesek XY + minulo delo? Če ne ali lahko dam aneks k pogodbi, ki ga podpiše direktor podjetja A (v bistvu sam sebi?).
To je zame nerešljiva uganka. Prosim za pomoč.
LP!
individualna pogodba
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: individualna pogodba
Plačo obračunate na način in v višini kot je dogovorjena z individualno pogodbo. Če je v pogodbi dogovorjena bruto plača XY, povečana za odstotek minulega dela, je to za vas osnova za obračun.
Kaj vas moti pri upoštevanju dodatka za minulo delo?
Pogodbo z direktorjem podpiše tisti, ki ga je imenoval na to mesto. To pa je običajno organ upravljanja (upravni odbor, skupščina-predsednik skupščine, lastnik družbe). Direktor podpisuje pogodbe o zaposlitvi z delojemalci.
lp
Kaj vas moti pri upoštevanju dodatka za minulo delo?
Pogodbo z direktorjem podpiše tisti, ki ga je imenoval na to mesto. To pa je običajno organ upravljanja (upravni odbor, skupščina-predsednik skupščine, lastnik družbe). Direktor podpisuje pogodbe o zaposlitvi z delojemalci.
lp
individualna pogodba
Citiram:
"Direktor je upravičen do mesečne plače v znesku XY bruto z dodatkom za minulo delo.
Direktorju prpadajo tudi dodatki po delovnopravno zakonodaji in kolektivni pogodbi."
Po mojem mnenju je potrebno obračunati še 0,5% za vsako leto delovne dobe. Ali se motim?
Hvala.
"Direktor je upravičen do mesečne plače v znesku XY bruto z dodatkom za minulo delo.
Direktorju prpadajo tudi dodatki po delovnopravno zakonodaji in kolektivni pogodbi."
Po mojem mnenju je potrebno obračunati še 0,5% za vsako leto delovne dobe. Ali se motim?
Hvala.
Tudi meni je stavek "je upravičen do mesečne plače v znesku XY bruto z dodatkom za minulo delo" dvoumen.
Jaz bi to smatrala, da je minulo delo že upoštevano v bruto znesku, čeprav mi manjka besedica "z vključenim" oziroma plus dodatek za min. delo.
LP
Jaz bi to smatrala, da je minulo delo že upoštevano v bruto znesku, čeprav mi manjka besedica "z vključenim" oziroma plus dodatek za min. delo.
LP
individualna pogodba
Kak mi predlagate?
Če izplačamo bruto XY + 0,5% za minulo delo ali sem v prekršku?
Moramo napisati ankeks?
LP!
Če izplačamo bruto XY + 0,5% za minulo delo ali sem v prekršku?
Moramo napisati ankeks?
LP!
Podpisniki individ.pogodbe naj se jasno izrazijo glede bruto plače in min. dela. Če je pogodba "ravnokar" sklenjena, jo po uskladitvi obeh strank popravite. Če pa to traja že dalj časa predlagam, da jo uskladite z aneksom.
LP
LP