V trgovini kupujemo hrano in pijačo na Poslovno Pika Kartico (v M****u), za kar dobimo račun, konec meseca pa dobimo zbirni izpis računov.
Zanima me a moram knjižiti vsak račun posebej ali lahko kr skupni znesek?
Skupni račun za prehrano
Moderator: Mirko Zbačnik
Skupni račun za prehrano
Lp, Eva
Re: Skupni račun za prehrano
Knjižite vsak račun posebej, že zaradi DDV (različni datumi prejema).
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Po mojem če se vse nanaša na isti mesec in dobite ob koncu meseca ali v začetku meseca zbirnik skupek računov , ki se nanaša na eno obdobje in so izpisani vsi računi na enem, potem lahko knjižite vse skupaj naenkrat.
Jaz razumem eno, če dobi kupec med mesecem samo dobavnice, konec meseca pa en skupen račun za vse dobavnice - knjiži en račun... če pa med mesecem dobiva račune, pa še vedno vztrajam, da se knjiži vsak račun posebej, ker me prav zanima, če so na tem zbirniku vsi potrebni podatki - ali so vsi kupljeni artikli navedeni še enkrat, po datumih dobave, po stopnjah DDV...?
Naty
Se popolnoma strinjam z Naty. Mislim, da oni dobijo vedno ko gredo v trgovino račun. Zbirnik je pol samo način plačila isto kot pri Petrolu in ostalih kreditnih karticah. Zato se pač vsaki račun posebaj poknjiži.
Ja res je, dobivamo posamezne račune in konec meseca zbirnik. Torej bom knjižila vsakega posebej,
Hvala za odgovore. Lep dan
Hvala za odgovore. Lep dan
Lp, Eva