ddv-tujina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
SINONIM
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

ddv-tujina

Odgovor Napisal/-a SINONIM »

Pozdravljeni!
Pri svojem delu se prvič srečujem z prejetemi računi iz tujine. Imam dva primera in me resno skrbi, da bom pravilno knjižila in sevedala dala v ddv knjige.
1. Prejeli smo račun iz Celovca za sejemske stroške. Na računu so navedene obe ID številke (njihova in naša) in zaračunali so nam tudi 20% MWSt. Zanima me kako poknjižim račun in ali to sploh gre v ddv knjigo glede na to, da so nam oni zaračunali svoj MWST.?

2. Prejeli smo račun Avstrijskega podjetja za narejeno reklamo v Avstriji, se pravi, da je bila storitev opravljena v EU.
Pravtako sta navedeni obe ID in nimamo zaračunanega njihovega MWST. To me je seveda sedaj zbegalo, da je na prvem računu za opravljeno storitev v EU zaračunan njihov MWST na tem drugem pa njihovega ddv ni.

Prosim za razlago in kako naj knjižim oba računa in kam gresta v ddv knjigo???????????????? :oops: :oops:
ŽAKPAK
Nov član
Nov član

Re: ddv-tujina

Odgovor Napisal/-a ŽAKPAK »

Pri drugem primeru se napravi samoobdavčitev.

Pri prvem primeru pa se lahko zahteva vračilo ddv iz AU, če je to za vas velik strošek. Drugače pa je boljše, da celotni znesek računa z vključenim ddv-jem poknjižite kot strošek.
Odgovori