odstopljeni prispevki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gregec
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

odstopljeni prispevki

Odgovor Napisal/-a gregec »

Pozdravljeni!

Še eno vprašanje glede odstopljenih prispevkov pri invalidskih podjetjih:

Zips in direktorat za invalide grozita, da bo treba neporabljene prispevke vračati v primeru, da ne bodo porabljeni. Nam bodo predvidoma sedaj ostali samo za leto 2009 in polovica iz leta 2008.
Kljub temu me zanima ali ste kaj slišali ali v katerem invalidskem podjetju glede porabe prisevkov na način preknjiženja direktno na kapital. Direktorica enega izmed invalidskih podjetij mi je povedala, da je dobila neuradno inforamcijo, kako se lahko reši odstopljenih neporabljenih prispevkov, to je na način, da jih preknjiži direktno na kapital. Ker to ni v skladu z zakonom o porabi sredstev po 61. členu , me zanima ali mogoče že kdo kaj takega naredil ? To navodilo so dali samo neuradno in nekako dali vedeti, da ne bodo komplicirali, kljub temu ne vem če je to možno v skaldu s standardi ?

Prav tako je govora , da bo treba tudi dobiček vračati , če ga na uporabimo za iste namene kot prispevke. Zato bi vaše mneneje glede uporabe dobička za razerve in rezervacije. Pri tem me zanima ali so za invalidska podjetja pri tem kakšne omejitve, ali lahko noramlno po SRS razporeja dobiček, kot noramlano podjetje. Naša želja je , da bi imeli čim manj dobička na narazporejenem in me zanima, kam ga razporediti ?

hvala in lp, G
Odgovori