živjo
razmišljam o zaprtju popoldanskega s.p., stroškov sem nekaj imela in prav tako prihodkov, pa me zanima kako se to izvede ali je dovolj, da grem na obrtno zbornico in zaprem. Potem pa še to, ker so ti stroški samo 100 €, prihodki pa še manj, me zanima, če bi bilo bolj smiselno, da kar rečem, da nisem imela nobenih stroškov in prihodkov, navsezadnje imam popoldanca odprtega samo 3 mesece. potem me pa še zanima kateri čas je najbolj primeren za zaprtje, razmišljala sem, da bi to izvedla s 31.12. letos, ali bi bilo bolje prej.
hvala
zaprtje popoldanskega s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: zaprtje popoldanskega s.p.
Zaprtje morate urediti na kakšni od točk e-vem. Mislim, da morate to najaviti 14 dni prej - se pravi, če danes najavite, je realna možnost, da zaprete na dan 3112. Vendar bi bilo smiselno, da zaprete 30.12., ker potem ne boste rabili plačati javne obvjave bilanc na AJPES.
Kar preprosto ne morete reči, da so stroški in prihodki nič, ker morate na DURS oddati davčni obračun, na AJPES pa bilance, pa čeprav s samimi ničlami.
Kar preprosto ne morete reči, da so stroški in prihodki nič, ker morate na DURS oddati davčni obračun, na AJPES pa bilance, pa čeprav s samimi ničlami.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: zaprtje popoldanskega s.p.
imela bi samo še eno vprašanje glede plačila pavšala. In sicer, ker sem zamudala en dan se mi je popoldanski s.p. zaprl s 1.1.10. Na davčni smo mi rekli, da bom vseeno morala plačati pavšal in sicer pokojninskega polovico in za zdravsto pa vse. Prav tako bom morala tudi za letošnjo leto oddajati prek e-davkov.
Zanima me, če je to prav, ker navsezadnje je 1.1. praznik. Zanima me tudi, če moram potem tudi na ajpes dvakrat oddajati.
hvala
Zanima me, če je to prav, ker navsezadnje je 1.1. praznik. Zanima me tudi, če moram potem tudi na ajpes dvakrat oddajati.
hvala