REGRES 2009 izplačan 2010?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
oliverskromni
Novinec
Novinec
Kontakt:

REGRES 2009 izplačan 2010?

Odgovor Napisal/-a oliverskromni »

Pozdravljeni,

že 4 leta sem zaposlen za nedoločen čas, poleti 2009 mi je finančni dir. rekel, da regres bo, vendar da bo počakal, da se "naberejo" finančna sredstva...

Oktobra mi je rekel isto, da naj počakam, da se naberejo sredstva...

Mislim, da je bil zadnji rok za izplačilo novembra (za nelikvidnostna podjetja) zdaj je že januar 2010 pa regresa še vedno ni?

Podjetje dobro posluje in nima težav - finančnih.

Ali je možno, da podaljšuje plačilo regresa do poletja 2010?

Ali MORA plačati regres v letu 2009? (ker meni ga ni)

Čez par dni dobim plačo in dvomim, da bo nakazan tudi regres, če ga vprašam bo odgovor verjetno isti ... še malo počakaj.

Kaj naj storim...

Delo opravljam nadpovprečno produktivno.

Hvala za vaša mnenja.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: REGRES 2009 izplačan 2010?

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Zakon določa kot zadnji rok izplačila 1. november, a dejstva so velikokrat bolj kruta. V primerih, ko izplačilo res ni možno, mora podjetje regres obračunati v koledarskem letu, na katerega se nanaša izplača ga pač takrat, ko je to možno. To se lahko kar zavleče.

Regres vam pripada, je iztiožljiv in od roka izplačila lahko iztožite tudi zamudne obresti. Predlagam vam, da se še enkrat pozanimate, kako je z vašim regresom in na osnovi tega ukrepajte naprej - pisna zahteva s podpisom (ali pa priporočeno pismo), opozorilo inšpektorju, tožba...).

Vem pa, da je določilo, ki omejuje izplačilo regresa sila ohlapno, kajti vodstvo lahko finančni položaj razume drugače in ni jasne prioritete.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
oliverskromni
Novinec
Novinec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a oliverskromni »

Mirko, najlepša hvala za hiter odgovor!

Srečno!

oliver
lejla22
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a lejla22 »

Pozdravljeni, da ne odpiram nove teme, bi kar tukaj vprašala, če je že kakšna informacija za višino regresa za leto 2010? Oziroma kje bi se dobil ta podatek in kdaj?

Hvala in lep pozdrav,

Lejla
Odgovori