Pozdravljeni !
Vodim enostavno knjigovodstvo. Na poslovni račun sem iz osebnega računa nakazal nekaj denarja. Imam pa vprašanje pri knjiženju. To nakazilo sem zavedel v evidenci pretoka denarja iz gospodinjstva v podjetje. Zanima me pa, kam ta posalovni dogodek zapišem v knjigi prihodkov in odhodkov. Pod katero alinejo oz. dogodek.
Hvala za pomoč in lep dan vsem skupaj.
Polog na poslovni račun
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Polog na poslovni račun
ta dogodek ne sodi v knjigo prihodkov in odhodkov, ampak samo v evidenco pretokov med gospodinjstvom in podjetjem.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Najlepša hvala za odgovor. Imam pa pa še eno vprašanje. SP sem odprl septembra 2009 in nisem plačeval akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnost. Po bilanci sodeč bom imel negativen izkaz oz. izgubo. Tudi v tem letu ne bi plačeval akontacije dohodnine. Kdaj moram to javiti na DURS? A lahko takrat, ko bom naredil bilanco in jo oddal do 31.3.2010? Je potreben poseben dopis za to?
Hvala.
Hvala.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
osnova za izdelavo davčnega obračuna so poslovne bilance. Po vsej verjetnosti boste izkazovali tudi davčno izgubo, ki jo boste pokrivali v naslednjih letih ("zmanjševali" si boste dobiček). Vse je razvidno na davčnem obračunu, ki ga oddaste do 31. marca. kot priloge so tudi poslovni izkazi (bilanca stanja in uspeha - ki pa jih, če vi tako označite, davčna uprava pridobi iz AJPES-a).
Če je davčni izkaz negativen, ni akontacije.
Če je davčni izkaz negativen, ni akontacije.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko