Razrešitev direktorja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Razrešitev direktorja

Odgovor Napisal/-a nina0 »

V podjetju je zaposlen direktor-oče, ki je tudi lastnik podjetja. Ker sem sedaj jaz-hčerka prevzela celotno dejavnost in očeta ne potrebujem več, sva se odločila, da ga razrešiva te funkcije in postaviva mene kot direktorico. Zanima me ali se lahko oče prijavi na zavod - razlog o razrešitvi bi bila izobrazba, saj je gim.maturant jaz pa univ.dipl.ekon. Do pokoja ima le še dobrih 5 let in ker firma ne prenese obeh zaposlenih sva se odločila, da se zaposlim jaz saj tudi delam in odpiram še novo dejavnost.

Hvala vsem za odgovor in lep pozdrav NINA!
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Težave lahko naredi ravno zavod, ker ne bo priznala očetu denarnega nadomestila. Žalostno je, da je v vašem primeru odvisno predvsem od svetovalke ali bo upoštevala pomanjkanje izobrabze kot razlog. Oče ima tudi več let delovnih izkušenj ki so lahko primerljive z izobrazbo.

Predlagam, da se očeta odstavi iz mesta direktorja in se ga za kratek čas zaposli kot npr. nabavni referent. Nato pa se ga odpusti z razlogom zmanjšanje dejavnosti oz. ukinjanje dejavnosti podjetja. bistvo vsega je, da oče ni odpuščen po lastni krivdi ampak zaradi zmanjšanja obsega dela. Poglejte še v Zakon o delovnem razmerju in se pozanimajte na zavodu. Zelo hitro se lahko zgodi, da oče ostane brez denarnega nadomestila.

lp, Bina
Odgovori