Zanima me kaj se šteje kot poslovni dogodek pri ponudbi storitev računovodskih servisov?
Ali je to vsak izdani,prejeti račun? Kaj še sodi zraven?
Kaj je v primeru dejavnosti, ki imajo ogromno izdanih računov( trgovina,fotokopirnica,frizer)?
Kako se to šteje-npr. 40 posl. dogodkov?
Hvala
POSLOVNI DOGODEK
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: POSLOVNI DOGODEK
Poslovni dogodek je na primer nabava materiala, ki se evidentira pri zavezancih za DDV z najmanj tremi knjižbami.
Bo sedaj kaj bolj jasno?
PS.: Sicer nova računovodska tarifa to obravnava malce bolj sodobno...
.
Bo sedaj kaj bolj jasno?
PS.: Sicer nova računovodska tarifa to obravnava malce bolj sodobno...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Moram priznati,da mi ni jasno....
Razmišljam o odprtju kopirnice in bi rad izvedel koliko približno me bo stalo računovodstvo na mesec,nimam pa pojma kam sodim po poslovnih dogodkih?
Ali je vsak izdani račun poslovni dogodek?ker potem jih bom lahko jaz imel čez 1000 na mesec.
Zanima me torej kako naj si izračunam koliko poslovnih dogodkov bom imel, oz. kaj vse se šteje za poslovni dogodek?
Hvala za pomoč
Razmišljam o odprtju kopirnice in bi rad izvedel koliko približno me bo stalo računovodstvo na mesec,nimam pa pojma kam sodim po poslovnih dogodkih?
Ali je vsak izdani račun poslovni dogodek?ker potem jih bom lahko jaz imel čez 1000 na mesec.
Zanima me torej kako naj si izračunam koliko poslovnih dogodkov bom imel, oz. kaj vse se šteje za poslovni dogodek?
Hvala za pomoč
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kakorkoli že, težko bi odgovoril. Poslovni dogodek je na primer nabava materiala, za katerega pa lahko prejtete vsaj en račun z najman tremi knjižbami. Po stari tarifi, bi bile to 3 knjižbe, 1 knjižba je 1 €... Nova tarifa, če se ne motim, govori za prejeti račun DDV zavezanca 4 točke.., točka je 1 €. Govorim zelo na pamet, ker sem si sam malce prikrojil (priredil) svoj cenik.
Ovrednotena so tudi dejanja, kot obračun DDV, obračun prispevkov, plač....
Pošljite ponudbe računovodskim servisom, navedite koliko imate zaposlenih, ste zavezanec za DDV... .koliko imate prejetih in koliko izdanih računov. Verjeno bodo odgovori zelo različni in kot povsod, tudi tu ne glejte le na ceno.
Ovrednotena so tudi dejanja, kot obračun DDV, obračun prispevkov, plač....
Pošljite ponudbe računovodskim servisom, navedite koliko imate zaposlenih, ste zavezanec za DDV... .koliko imate prejetih in koliko izdanih računov. Verjeno bodo odgovori zelo različni in kot povsod, tudi tu ne glejte le na ceno.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Fida, mogoče v pomoč: če ste fotokopirnica, boste verjetno imeli v glavnem končne potrošnike pri izdaji računov in boste račune izdajali preko blagajne, ki jo boste konec dneva zaključili in naredili zaključek prodaje. Računovodstvo ne bo evidentiralo vsakega računa posebej, ampak samo zaključek prodaje tistega dne plus seveda račune, ki jih boste izdali na podjetja in ne bodo zajeti v blagajni. ako si jaz predstavljam, kako kopirnica deluje. Podobno je pri frizerjih, kozmetičnih salonih itd.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)