Pozdravljeni.
Zopet imam čudno dilemo. Gledam nov obrazec ddv-o in ne vem kam bom vpisala izdane račune zavezancem v EU....ok osnovo pod 12, kaj pa 20 % davek?? A kar pod 21?? To bi bilo najbolj logično.
Druge opcije so malo čudne, ta naša ljuba slovenščina.
Hvala za pomoč.
NOVI OBRAZCI DDV-O
Moderator: Mirko Zbačnik
NOVI OBRAZCI DDV-O
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Re: NOVI OBRAZCI DDV-O
Dobave blaga in storitev znotjaj EU so oproščene, tako da davka itak ni... 
Mogoče nisem dobro razložila zadeve.
Oproščeno seveda ni, saj se že 2 meseca ukvarjamo z raznimi dilemami, sedaj sem dobila tudi uradno tolmačenje, da se mora vsak nezavezanec, ki ima kakršnokoli "vezo" s tujino, registrirati za namene ddv. Imam primer opravljanja storitev v Sloveniji za zavezanca iz EU, izdati se mu mora račun z ddv-jem. To je že razčiščeno, sedaj pa samo še ne vem, kam ta ddv vpisati.
Ta moj prejšnji nezavezanec je sedaj "normalen" zavezanec, odbija si tudi vstopni ddv, ker on opravlja storitve za druge in ne drugi za njega.
Oproščeno seveda ni, saj se že 2 meseca ukvarjamo z raznimi dilemami, sedaj sem dobila tudi uradno tolmačenje, da se mora vsak nezavezanec, ki ima kakršnokoli "vezo" s tujino, registrirati za namene ddv. Imam primer opravljanja storitev v Sloveniji za zavezanca iz EU, izdati se mu mora račun z ddv-jem. To je že razčiščeno, sedaj pa samo še ne vem, kam ta ddv vpisati.
Ta moj prejšnji nezavezanec je sedaj "normalen" zavezanec, odbija si tudi vstopni ddv, ker on opravlja storitve za druge in ne drugi za njega.
Lepo vas pozdravljam.
Kar je v rubriki 12 DDV-O, nima davka.
Zadeva, ki ste jo opisali, pa je potem normalna dobava (11, 21, 22)
Zadeva, ki ste jo opisali, pa je potem normalna dobava (11, 21, 22)