pridobitev SI številke

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

pridobitev SI številke

Odgovor Napisal/-a lauren »

nezavezanec je v decembru 2009 prekoračil mejo 25.000€. ker je prepozno povedal, bomo oddali zahtevek za SI številko šele jutri. in tako me zanima ali moramo (navodilo davčne kontrolorke) narediti samoobdavčitev. seveda mi je rekla, da obračunamo ddv in ga plačamo od izdanih računih, tukaj pa se sprašujem kaj pa je s tistimi računi, ki smo jih prejeli v decembru.
mejo smo presegli z dnem 17.12.2009 (takrat je bil izdan račun ki je presegel), se pravi, ali lahko oddam v samoprijavo tudi tiste račune, ki so bili po tem datumom prejeti?
kaj pa je z januarskimi prejetimi in izdanimi računi, SI številko bomo namreč pridobili šele na dan 31.01.2010.
hvala za vse odgovore!
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: pridobitev SI številke

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

če ste mejo presegli pred datumom, ko dobite ID številko, morate od dobav nad 25.000 obračunati in plačati DDV. Vstopnega DDV si pa pred datumom, ko pridobite ID številko, ne smete odbijati, kljub temu da ste plačali izstopni DDV. Torej vstopni DDV šele od 31.1.2010 naprej.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

smešno, da mi je na davčni svetovalka rekla, da si moramo obračunate VES ddv, ne le razlike od 25.000,00€. se pravi, da svetovalke tam sploh ne vejo kaj govorijo??? ker to pa je razlika, ali jaz obračunam ddv od 26.500 ali pa od 1.500 €, a ne! :evil:
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

zakaj bi pa morali od 26.500?? To pa res ni logično... logično je od presežka nad 25.000
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

seveda! in rekla mi je da to naredim s samoprijavo, to drži? :!:
kaj pa če so bili po tem npr. v januarju spet izdani računi, ali moramo potem tudi na to naračunati ddv in ga plačati davčni? namreč si številke še nimamo, od prejetih računov pa si še tudi ne moremo odbijati ddv... :szardi:
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

za vsako razliko nad 25.ooo obračunate DDV, ko dobite DDV številko, jo pač dobite, do takrat si pa ne odbijate vstopnega DDV, seveda isto velja za januar ... mislim da se to res odda kot samoprijava, lahko bo še kdo potrdil
Naty

Odgovori