Pozdravljeni,
sem edini lastnik, direktor in edini zaposleni v d.o.o.
Izplačeval si bom minimalno plačo za lastnike d.o.o., ki je cca 828EUR bruto. Ostalo bi si izplačeval kot dobiček (20% davek, 20% dohodnina).
Zanima me, če ima kdo podatek oz. ali predlaga pri kakšni višini plače, se izplačilo plače v primerjavi z izplačilom dobička še izplača (če sploh in je bolje ostati na minimumu 828EUR). Višina plače za namen pokojnine mi v tem trenutku ne pomeni nič, bi pa rad plačeval čim manj prispevkov, ker itak od države dobimo premalo... Da bi se pa igral s kakšnimi oazami pa je preveč časovno in tudi sicer obremenjujoče...
Hvala za vaša mnenja in srečno 2010!
lp J
izplačilo dobička ali plača?
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: izplačilo dobička ali plača?
Iz mojega preračunavanja:
Splača se: ne izplačevati plačo, temveč plačevati prispevke po OPSVL (od 828EUR) in nagrado po poslovodni pogodbi do cca 1.400 E mesečno.(Preveriti, ko bo objavljena nova lestvica) Tako si naslednje leto v drugem razredu, ki je primerljiv z min.pok. osnovo, dohodninska obdavčitev pa ne gre čez 27%.
Višek pa si izplačaš kot dobiček.
PS Če si izplačuješ kot približno enako plačo (kar se baje zdaj sme), plačaš za isti neto še enkrat več prispevkov.
Splača se: ne izplačevati plačo, temveč plačevati prispevke po OPSVL (od 828EUR) in nagrado po poslovodni pogodbi do cca 1.400 E mesečno.(Preveriti, ko bo objavljena nova lestvica) Tako si naslednje leto v drugem razredu, ki je primerljiv z min.pok. osnovo, dohodninska obdavčitev pa ne gre čez 27%.
Višek pa si izplačaš kot dobiček.
PS Če si izplačuješ kot približno enako plačo (kar se baje zdaj sme), plačaš za isti neto še enkrat več prispevkov.
Re: izplačilo dobička ali plača?
Super. Hvala za info!
lp Jernej
lp Jernej