poročanje AJPES-u

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
dvojčka
Začetnik
Začetnik

poročanje AJPES-u

Odgovor Napisal/-a dvojčka »

Občasno pomagam pri vodenju računovodstva d.o.o. z enim zaposlenim, ki je tudi lastnik. Žal nisem najbolj ažurirana in ravnokar sem slučajno zasledila, da je potrebno do danes, 31.01.2010 oddati na AJPES podatke o izplačanih plačah in regresu v lanskem letu. Zdaj pa nimam koga vprašat, razen vas in sem vsa panična. Mi lahko kdo pomaga, prosim?
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: poročanje AJPES-u

Odgovor Napisal/-a slovan »

Verjetno mislite, da morate do 31.01. oziroma do 01.02.2010 poslati DURS kontrolne podatke o izplačanih plačah za leto 2009 - kolikor ste lastniku izplačevali plačo, ne pa samo prispevkov???...
Poiščite na njihovi spletni strani program in navodila ter vnesite podatke.

http://www.durs.gov.si/si/aktualno/doho ... leto_2009/

lp
dvojčka
Začetnik
Začetnik

Hvala, Slovan. Zdaj sem prišla na pol poti, pa ne vem, kje naj dobim datoteko s podatki o izplačanih plačah. Ali je kje že avtomatsko vnešena in jo moram poiskati? Ali sama napišem v Wordu, jo shranim in prenesem? Če ja, ali moram napisati za vsak mesec posebej ali je dovolj skupna vsota dvanajstih plač?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pozdravljeni!

oddasti morate podatke o izplačanih plačah?

Podatke imate verjetno v programu (le-ta mogoče napravi tudi kako tabelo, mogoče že datoteko vir.dat..). Zbrati morate izplačila v letu 2009 (verjetno je poleg še plača za december 2008 in ni plače za december 2009):
- bruto plača,
- višina prispevkov delavca.
- dohodnina.

To vnesete v programček "Wdohod2009", ki je na povezavi : http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/ ... spx?id=418 (sicer vam ga je že posredovala ga. Slovan. Če vam datoteko "vir.dat" oblikuje že sam program, lahko to "obidete" in kar tega uvozite prek e-davkov.

Ta program tvori datoteko "vir.dat", katero uvozite prek edavkov. Zbrati morate le podatke o izplačainh bruto plači in izplačanih dohodninah v letu 2009.

Najprej vnesete osnovne podatke, to je podatke o zavezancih in posebej o dajalcu podatkov.

"Evidence"
-->Vnos
-->Zavezanci/zavarovanci
-->Zavezanci z dajanje podatkov

Nato greste v
"podatki dohodnind", in verjetno
-->Vnost vir.dat....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Nato greste na "Dostavo podatkov na DURS" (V poglavju: Dostava podatkov na DURS)... če vam ne uspe direktna povezava (meni ne in s niti ne trudim), tvori datoteko "vir.dat", katero uvozim kot datoteko. Hkrati vam da tudi izpis zbranih podatkov.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
dvojčka
Začetnik
Začetnik

Hvala vsem. Rešeno
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Sedaj pa na sonček ..... :spomezik:
Mirko Slika
Odgovori