Pozdravljeni.
Pri izdelavi bilance stanja in izkaza poslovnega izida za društvo za leto 2009 sem ugotovila, da sem naredila eno "češko" napako pri zaključnih računih za leto 2008. Napako sem popravila in rada bi oddala zaključne račune točne tudi za leto 2008 in me zanima ali je potrebno pri oddaji na Ajpes kakšen poseben postopek, če oddaš popravljene zaključne račune za predhodno leto ali samo kar oddaš?
Najlepša hvala za odgovor in lep sončen dan še naprej.
popravek
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: popravek
Kakšna "češka" napaka pa je bila? Po mojem morate poklicati na Ajpes, da se odklene, ker drugače ne morete vstopiti, stanje na dan 31.12.2008 pa se mora skladati s stanjem - prejšnje stanje v bilanci 2009.
LP
LP
Ta češka napaka je bila, da sem eno članarino dvakrat štela in so višji prihodki in manjša izguba kot bi bili drugače. Mislila sem oddati popravek sedaj do 31.03., ko bom oddajala BS in IPI za leto 2009 ob tem pa seveda še za predhodno leto BS in IPI popravljeno oziroma točno. takrat verjetno ni treba nič odklepati in posebnih postopkov ali pač???
lp.
lp.
Ajpesov program vam pusti popravljati tudi stolpce za preteklo leto, ne vem pa ali je to pravilno. Popravljati smo jih morali npr. takrat ko se je spremenil kontni načrt, ali pa če revizor ugotovi da je kakšna postavka nepravilno izkazana.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Osebno bi popravil podatke za lansko leto kar v letošnij bilanci.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Živjo
tudi meni se je zgodilo, da lansko leto nisem upoštevala bančne provizije med odhodki in me sedaj zanima kje naj letos to prikažem med finančne odhodke ali med druge odhodke.
Hvala!
Lp, Jasna
tudi meni se je zgodilo, da lansko leto nisem upoštevala bančne provizije med odhodki in me sedaj zanima kje naj letos to prikažem med finančne odhodke ali med druge odhodke.
Hvala!
Lp, Jasna
Vključite jih v tekoči poslovni izid, kar pomeni, da jih boste vključili v isto vrsto stroška kot, da so nastali letošnjem letu (2009).
lp
lp