Vaše mnenje - oblika podjetja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rrrok
Novinec
Novinec

Vaše mnenje - oblika podjetja

Odgovor Napisal/-a rrrok »

Pozdravljeni,

na vas, uporabnike foruma računovodja.com sem se obrnil, da bi mi pomagali pri sledečem "problemu" in upam, da sem temo odprl v pravem razdelku foruma in da mi boste znali pomagat.

S prijateljem sva po mesecih tuhtanja prišla do zaključka, da se vrževa v posel. Posel bo temeljil na internetni trgovini.

Problem je sledeč:

V poslu želiva biti enakopravna, kar pomeni da imava enake pravice v primeru dobička oz. dolžnosti v primeru izgube, da je odločanje enakopravno itd. Potrebnih 7.500 € za ustanovitev nove d.o.o. nimava. Zasledil sem, da obstajajo ponudniki že obstoječih družb z omejeno odgovornostjo, ki še niso poslovale in se tako "kupec" te d.o.o. izogne pologu potrebnega začetnega kapitala. Tu me zanima, koliko je ta "določen čas" v katerem je potrebno položiti na TRR začetni kapital. Tole bi bila sicer idealna rešitev, vendar pa me zanima, če so tu kakršnikoli prikriti stroški poleg teh 700 € + stroškov prepisa pri notarju?

Poleg tega naj vam povem, da moj prijatelj NE študira in NI redno zaposlen. Jaz pa REDNO študiram in bi ta status rad obdržal. Me lastniška funkcija v družbi z omejeno odgovornostjo kakorkoli omejuje, če bi rad še naprej REDNO študiral?

----

VKOLIKOR NAKUP OBSTOJEČEGA D.O.O.-ja NE PRIDE V POŠTEV...

----

... vem, da je najlažja pot do lastnega podjetja, vkolikor že imaš obstoječ status (redna zaposlitev, redni študij) popoldanski s.p. Ker pa sva dva, me zanima, če je kakšna možnost ustanovitve družbe z NEomejeno odgovornostjo in pri tem obdržati status rednega študenta?

----

VKOLIKOR TUDI TA OPCIJA NI OPTIMALNA...

----

Je možno, da moj prijatelj ustanovi podjetje (s.p., nakup d.o.o.) in preko pogodb določiva, da sem 50% udeležen pri dobičku oz. izgubi?

----

Ne vem, če sploh prav mislim, da je podjetniška dejavnost lahko ovira za redni študij, vendar nekdo mi je nekoč rekel, da je edinole popoldanski s.p. primerna oblika, vkolikor že imaš nek status. Upam sicer, da se je zmotil, ker bi to zelo olajšalo celotni postopek, vendar sem se na vas obrnil, da mi pomagate, vkolikor ta trditev drži.

Lep pozdrav,

rrrok
Odgovori