Pozdravljeni!
Podjetje se ukavarja s prodajo vodnih filtrov. Za določene kupce bi ob nakupu nekega izdelka podarili še en brezplačen izdelek v vrednosti 70 EUR.
Kaj lahko napišejo na računu??? Ali je od brezplačnega izdelka potrebno obračunati DDV??? Kaj pa dohodnino???
In kako to obravnava zakon od dohodka pravnih oseb????
Vesela bom kakršnega koli namiga.
lp
brezplačni izdelek
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: brezplačni izdelek
Vseh dilem se rešite, če stranki na računu prikažete 100% popust za ta en kos - ker ni zastonj(ampak z popustom).
lp
lp
Hvala, res enostavna rešitev!
lp
lp
Hm...tole pa ne vem,če zakonsko zdrži???Potem bi vsi manjke razpisali na takle način...
Potem pa prejemnik tega artikla, ki ga dobi na računu po ceni nič, tudi knjiži na zalogo po ceni nič?
Potem pa prejemnik tega artikla, ki ga dobi na računu po ceni nič, tudi knjiži na zalogo po ceni nič?
V mojem primeru gre za končne potrošnike, tako da ni tukaj z zalogo nobene povezave.
lp
lp
Če mu ga podarimo (z ali brez računa) po kakšni vrenosti ga bo knjižil na zalogo?
Imamo 2 izdelka. Eden po ceni 10€ in en po 0€. Zaloga je 2 kos in vrdnost zaloge je 10.
lp
Prodaja mankov bi bila fiktivna....
ps. glede 100% sem dobil eno pripombo, da se to nebi moglo šteti za dobavo opravljeno za plačilo...za bit ziher pa naj bo 99,9%.
Imamo 2 izdelka. Eden po ceni 10€ in en po 0€. Zaloga je 2 kos in vrdnost zaloge je 10.
lp
Prodaja mankov bi bila fiktivna....
ps. glede 100% sem dobil eno pripombo, da se to nebi moglo šteti za dobavo opravljeno za plačilo...za bit ziher pa naj bo 99,9%.