pojasnilo MDDS

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

pojasnilo MDDS

Odgovor Napisal/-a mincek »

Se spomnite debate o nezaposlenem direktorju d.o.o., iz katere se je izcimilo pojasnilo MDDS? Meni pa še zmeraj ni jasno, ali se lahko lastnik in direktor enoosebne družbe zaposli na podlago 01 ali ga na ZPIZ-u prisilijo, da se zaposli na 40?? Iz zakona o delovnem razmerju izhaja, da direktor ne more skleniti pogodbe o zaposlitvi sam s seboj in se posledično torej ne more zaposliti pod šifro 01. Po drugi strani pa se mora poslovodna oseba zaposliti pod 40 v primeru, "če ni zavarovana po kateri drugi podlagi"!? Včasih se kar jezim sama nase, ker mi gresta matematika in fizika veliko bolje od rok kot pa razumevanje zakonov in predpisov... Heeeeeelp!

Mincek
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Če boste malo pobrskali nazaj, boste videli, da je tema že bila na dolgo in široko obravnavana. :)

lp
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

mincek
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a mincek »

Nina, hvala, sem potem, ko sem že poslala vprašanje, zasledila to temo pod rubriko razno in ugotovila, da smo vsi v isti temi. Če ne bo prej kakega pojasnila s strani kompetentnih inštitucij, se javim na to temo v začetku naslednjega meseca, ko zaposlujem direktorja in lastnika enoosebne družbe, in bom v obrazec vpisala 01.

Mincek
Odgovori