Kako se po 1.5.2004 naredi popravek ddv - ne vem če sem prav razumela:
npr. Izdan račun 31.7.2004, opravljena storitev 30.7.2004.
POpravek delaš v avgustu - priloga ddv k rumenemu obrazcu za avgust. V katero knjigo pa vpišeš račun - ali res v avgust, potem pa zadaj daš prilogo POPRAVEK DDV ZA JULIJ?
Kje dobim razlago o tem?
LP Dejan
vp
POPRAVEK DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Če račun storniraš, lahko dobropis upoštevaš v tisti knjigi izdanih računov, ko dobiš potrjenega od stranke, da je ona zmanjšala vstopni DDV. Če je bil dobropis izstavljen v 8 mesecu in ga je stranka potrdila v 8 mesecu, gre v knj. izd. rač. avgust 2004.
Glede prilog so mnenja različna. Jaz naredim tako, da dam prilogo k obračunu DDV za tisti mesec na katerega se popravek nanaša - v tem primeru JULIJ 2004. Če imam več dobropisov, ki se nanašajo na različna obdobja, napišem več prilog, vsako za tisto obdobje, na katero se popravek nanaša.Vprašala sem tudi našo referentko na DURSu če je tako v redu in je potrdila da je.
Sicer pa o tem piše v Zakonu o DDV in v IKSu , mislim da št. 7/2004.
LP
Martika
Glede prilog so mnenja različna. Jaz naredim tako, da dam prilogo k obračunu DDV za tisti mesec na katerega se popravek nanaša - v tem primeru JULIJ 2004. Če imam več dobropisov, ki se nanašajo na različna obdobja, napišem več prilog, vsako za tisto obdobje, na katero se popravek nanaša.Vprašala sem tudi našo referentko na DURSu če je tako v redu in je potrdila da je.
Sicer pa o tem piše v Zakonu o DDV in v IKSu , mislim da št. 7/2004.
LP
Martika