IZPLAČILO PLAČE

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
adut
Super računovodja
Super računovodja

IZPLAČILO PLAČE

Odgovor Napisal/-a adut »

Ali smem izplačati plačo v gotovini delavcu v d.o.o. in na podlagi česa?
Hvala.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Lahko, le da znesek za plače isti dan dvignete na vaši banki in položite denar v blagajno. Izplačate preko blagajne, izdatek naj delavec podpiše! Pri dvigu gotovine tudi uporabite šifro dviga 40 29.

Sicer za plače velja (iz Pravilnika o plačevanju z gotovino):
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">(2) Plač in drugih osebnih prejemkov imetnik transakcijskega računa ne sme plačevati z gotovino iz blagajniškega maksimuma.<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Seveda morate poravnati vse prispevke in davke, kot da nakazujete na TRR, in ravno tako oddati vse obrazce.

LP, Mirko
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

RAvno prav.
zadnjič smo imeli debato ali se lahko OD izplača z gotovino.

na kratko: prišli smo do zaključka, da se ne sme. Čim podjetje dvigne več denarja kot je blagajniški maksimum, ga že prekorači in s tem krši pravilnik.
Navedeni člen razumem tako, da se plač ne sme izplačevati z gotovino. prav tako pa je v zakonu (mislim da v ZAKONU O DAVČNEM POSTOPKU) določeno, da morajo vsi prejemki iti preko trr. Kar mi je tudi logično iz vidika države - ima vsaj vpogled v to. Banka pa tudi delavcu ne odobri kredita, če nima nič pologov na trr.

jaz nikakor ne bi izplačala OD v gotovini.

LP, bina
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz sem ga pa že... Le upoštevati morate, kar sem navedel. Denar morate namensko dvigniti na banki.

LP, Mirko :D
Gordana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a Gordana »

<font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono"><font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono"><font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono">
Strinjam se z Mirkom, lahko se izplača v gotovini. Blag.maksimum je denar,ki ostane v blagajni po zaključku dneva.LP
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Hvala
Vaša mnenja mi bodo zelo prav prišla.Poslala sem jih tudi kolegici s katero sem imela debato.

lp, Bina8-)
Odgovori