S.P. si je nabavil trio paket, ki seveda vključuje tudi TV.Iz dobaviteljevega računa mu mesečno izvzamem naročnino za TV programski paket in zmanjšam vstopni DDV.(oboje knjižim na pretoke kto 9200)
Ali ravnam pravilno ?
Hvala in lep dan še naprej.
Telefon-trio
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Telefon-trio
Da, ravnate pravilno! Lp-TITA2
TITA hvala za pomoč. Vidim, da precej obvladate DDV. Bi mi lahko pomagali glede 76.a člena ?
V grajujemo klima naprave za hlajenje strojev in prostorov. Če so pritrjene na stoje,ki jih hladimo,pri vzdrževaju normalno zaračunam DDV, čE pa so na steno,moram prav tako,kot pritistih za hlajenje prostora upoštevati obrnjeno davčno breme?
Popraviti moram račun - mora biti po 76.členu. Izdala bi dobropis na dan 31.01.2010, DDV bi si odbila šele po prejetem potrjenem dobropisu(v feb)Izdala bi nov račun na dan 31.01.2010 z upoštevano obrnjeno davčno obveznostjo in ga upoštevala v poročilu o dobavah za januar.
Lepo prosim za odgovor,veliko sem že preklicala, pa mi nihče ni vedel? pomagati.
V grajujemo klima naprave za hlajenje strojev in prostorov. Če so pritrjene na stoje,ki jih hladimo,pri vzdrževaju normalno zaračunam DDV, čE pa so na steno,moram prav tako,kot pritistih za hlajenje prostora upoštevati obrnjeno davčno breme?
Popraviti moram račun - mora biti po 76.členu. Izdala bi dobropis na dan 31.01.2010, DDV bi si odbila šele po prejetem potrjenem dobropisu(v feb)Izdala bi nov račun na dan 31.01.2010 z upoštevano obrnjeno davčno obveznostjo in ga upoštevala v poročilu o dobavah za januar.
Lepo prosim za odgovor,veliko sem že preklicala, pa mi nihče ni vedel? pomagati.
Spoštovana, pri vašem prvem vprašanju pravilno razmišljate - za storitev opravljeno na premičninah zaračunate DDV. Pri vseh storitvah, ki se opravijo na nepremičninah pod SKD gradbeništvo F/43... ste dolžni uporabiti obrnjeno davčno obveznost oz. 76. a člen ZDDV-1. Glede vašega že , če prav razumem, izdanega računa, ni potrebno izdati dobropisa, dogovorite se , da vam račun zavrnejo in izstavite pod isto številko in datumom - pravilen račun v skladu 76. a člena ZDDV-1, poročate DURS do konca februarja 2010. Lp-TITA
TITA še enkrat hvala z pomoč.
POLONA
POLONA