Sem članica športnega društva in bi kar sami pripravili davčni obračun za leto 2009 ter za Ajpes (bilo je zelo malo prometa).
Zanima me kaj moram storiti, da bom lahko poslala preko e davkov? Kakšen obrazec moram poslati za registracijo?
Hvala in lep deževni pozdrav
ODDAJA NA E DAVKE
Moderator: Mirko Zbačnik
-
zlata ribica
- Računovodski vajenec

Re: ODDAJA NA E DAVKE
Najprej potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo (jaz imam ***)Potem se lahko registrirate preko spletne strani e-davkov, kot nov uporabnik. Lahko pa tudi pooblastite nekoga, ki to potrdilo že ima, da bo za vas oddajal obračune preko interneta. Obrazci za pridobitev certifikatov so na volju na spletu, poleg so tudi vsa navodila. Za bolj podrobne informacije bi morala malo pobrskati po spominu in arhivu.
LP
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
In ta digitalni podpis, v kolikor g pridobite, velja tudi za oddajo bilanc na AJPES. Na AJPES lahko tudi pošljete obvestilo v primeru, če bo namesto vas z digitalnim podpisom podpisoval nekdo drug. Lahko pa se na AJPES le prijavite in izberete "ročni" podpis (aplikacija vam ponudi obe možnosti) ia izpis pošljete po pošti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ali mogoče veste kako se imenuje to digitalno potrdilo za društva (sem opazila da jih je kar nekaj)?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
To je lahko digitalno potrdilo, ki ga uporabljate pri bančnem poslovanju. Če ga nimate, lahko koga pooblastite, mogoče kar sebe?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

To se parvi, da je najbolje da jaz zaprosim za spodnje digitalno potrdilo:
* SIGEN-CA: Spletno kvalificirano digitalno potrdilo za zaposlene pravnih in fizičnih oseb, registriranih za opravljanje dejavnosti
Zahtevek za pridobitev digitalnih potrdil za zaposlene
digitalno potrdilo za zastopnika pravne osebe.
Ali je to pravo digitalno potrdilo? Saj mislim da ga lahko naredim kar na predsednika športnega društva.
Kaj menite?
* SIGEN-CA: Spletno kvalificirano digitalno potrdilo za zaposlene pravnih in fizičnih oseb, registriranih za opravljanje dejavnosti
Zahtevek za pridobitev digitalnih potrdil za zaposlene
digitalno potrdilo za zastopnika pravne osebe.
Ali je to pravo digitalno potrdilo? Saj mislim da ga lahko naredim kar na predsednika športnega društva.
Kaj menite?
-
zlata ribica
- Računovodski vajenec

To potrdilo bo čisto v redu. Zastopnik društva mora biti seznanjen, da boste potrdilo prevzeli na njegovo ime. Lahko pa vas društvo pooblasti in vi prevzamete potrdilo na svoje ime.
LP
LP