POZDRAVLJENI,
KATERE STORITVE, RAZEN 76. A ČLENA, SE SAMOOBDAVČI IN VPIŠE V DDV OBRAZEC V KOLONO 31, 25. OZ. 25 A? KAJ PA ODBITEK DDV? V KOLONAH 41 IN 42 TA SAMOOBDAVČITEV NI NAVEDENA. ALI ODBITKA NI?
76. A ČLEN MI JE DOKAJ JASEN, KAR SE GRADBENIŠTVA TIČE (TO TUDI RABIM), SAMOOBDAVČITEV STORITEV MI PA NE GRE IN NE GRE.
LEPO PROSIM ZA POMOČ IN HVALA, KOLAND
DDV-O OBRAZEC (KOLONE 31, 25, 25A) - PROSIM
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: DDV-O OBRAZEC (KOLONE 31, 25, 25A) - PROSIM
Storitve iz 3. tč. 1. odst. 76. čl. ZDDV-1.
Davčna osnova za obračun ddv od dobav blaga in storitev je vključena v polje 31a; obračunani ddv je v 25, 25a.
V polji 41 in 42 se vpisuje tudi vrednost odbitka ddv od nabav blaga in storitev ter danih predplačil iz 76. a čl. ZDDV-1.
Davčna osnova za obračun ddv od dobav blaga in storitev je vključena v polje 31a; obračunani ddv je v 25, 25a.
V polji 41 in 42 se vpisuje tudi vrednost odbitka ddv od nabav blaga in storitev ter danih predplačil iz 76. a čl. ZDDV-1.
Tatanka
pozdravljeni,
vi ste mi opisali 76. a člen, za katerega že vem. zanima me drugo, kar sem že v prispevku opisala.
hvala vseeno.
lp, koland
vi ste mi opisali 76. a člen, za katerega že vem. zanima me drugo, kar sem že v prispevku opisala.
hvala vseeno.
lp, koland
-
febo
V polja 25 in 25a vpisujete obračunani DDV od prejetega blaga in storitev v primerih ko delate samoobdavčitev, dobavitelj pa nima ID. Primer tega je dobavitelj iz tretje države. Vstopni DDV pa se vpisuje v polja 41 in 42.
Predlagam da si malo preberete navodila za izpolnjevanje obrazca DDV-O (so priloga obrazca).
Lp

Predlagam da si malo preberete navodila za izpolnjevanje obrazca DDV-O (so priloga obrazca).
Lp
pozdravljeni,
hvala za odgovor, vendar mi je nekdo odgovoril, da gre tja tudi kdaj kakšna "stvar" iz eu in me je zavedlo. vendar pa v kolonah 41 in 42 ni zavedeno nič v zvezi s tretjimi državami. navodila sem prebrala, vendar me res motita koloni 41 in 42 .
lp, koland
hvala za odgovor, vendar mi je nekdo odgovoril, da gre tja tudi kdaj kakšna "stvar" iz eu in me je zavedlo. vendar pa v kolonah 41 in 42 ni zavedeno nič v zvezi s tretjimi državami. navodila sem prebrala, vendar me res motita koloni 41 in 42 .
lp, koland