Izguba
Moderator: Mirko Zbačnik
Izguba
Pozdravljeni,
V davčnem obračunu imam pod številko 14(izguba) 7.411,67 €, prispevkov na prvi stani pa je za 9.921,93 €. Se pravi, da je osnova za dohodnino 0.Sedaj pa ne vem ali lahko upošteva splošno olajšavo, saj ko se gledala po forumu sem prebrala, da moraš prišteti prispevke iz 1 strani, in če jaz prištejem prispevke mi pride pozitivno stanje 2.510,26 €.Ali lahko upoštevam olajšavo v višini tega zneska ali ne.
Lp
V davčnem obračunu imam pod številko 14(izguba) 7.411,67 €, prispevkov na prvi stani pa je za 9.921,93 €. Se pravi, da je osnova za dohodnino 0.Sedaj pa ne vem ali lahko upošteva splošno olajšavo, saj ko se gledala po forumu sem prebrala, da moraš prišteti prispevke iz 1 strani, in če jaz prištejem prispevke mi pride pozitivno stanje 2.510,26 €.Ali lahko upoštevam olajšavo v višini tega zneska ali ne.
Lp
Re: Izguba
pozdravljeni,
če imate izgubo vam olajšava prav nič ne pomeni, ker imate itak osnovo za dohodnino 0 in ne boste plačali nič davka od dohodka.
lp, koland
če imate izgubo vam olajšava prav nič ne pomeni, ker imate itak osnovo za dohodnino 0 in ne boste plačali nič davka od dohodka.
lp, koland
Hvala za odgovor
Lp Darijs
Lp Darijs
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Z davčno izgubo boste lahko zmanjševali davčni dobičekv prihodnih obdobjih. Če imate letos kaj nabav osnvnih sredstev, za katere bi lahko uveljavljali davčne olajšave, boste tudi te lahko koristili v prihodnosti. Priporočam vam, da izpolite prilogi (ne vem številk... 6 ali 7 ) o neizkorišenih davčnih olajšavah in nekriti davčni izgubi.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

To sem tudi naredila da sem izpolnila tisti dve prilogi in hvala za Vašo potrditev, da sem naredila prav.
Še enkrat hvala
Lp Darija
Še enkrat hvala
Lp Darija
Nikakor mi ne uspe izpolniti priloge k izgubi
npr
podjetnik je imel leta 2007 izgubo 94,36 EUR, del jo je pokril leta 2008 - 92,64 EUR, za leto 2009 mu je ostalo za pokriti še 1,72 EUR
Kako naj pravilno izpolnim prilogo IN OSNOVI OBRAZEC, saj mi kar najprej javlja napako
npr
podjetnik je imel leta 2007 izgubo 94,36 EUR, del jo je pokril leta 2008 - 92,64 EUR, za leto 2009 mu je ostalo za pokriti še 1,72 EUR
Kako naj pravilno izpolnim prilogo IN OSNOVI OBRAZEC, saj mi kar najprej javlja napako
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Če je za leto 2008 pokril izgubo, jo v prilogi leta 2009 za to leto ne prikažete (prazna vrstica). Prikažete pa podatek za leto 2009 (1,72 €) v stolpcu 1, nato še seštevek za to leto ter višino pokrivanja v letu 2009 prikažete višino pokrivanja tega leta (vejretno 1,72 €). Podatek se mora ujemati s podatkov v osnovnem obrazcu in milsim, da program opozori tudi na skladnost s predhodno izpolnjenim letom.
Pazljivo preberite opombe in skušajte iskati napake po teh navodilih. Res so včasih zoprna, še posebej če se vam mudi z oddajo.
Pazljivo preberite opombe in skušajte iskati napake po teh navodilih. Res so včasih zoprna, še posebej če se vam mudi z oddajo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
ksenijagreg
- Začetnik

Tudi mi smo letos pridelali izgubo.
Če vas prav razumem, moram letos izpolniti prilogo 6 - olajšave za investiranje, da bom lahko prihodnje leto, če bomo imeli dobiček upoštevala te olajšave.
Program me opozarja, da moram izpolniti prilogo 5 - pokrivanje davčne izgube, če je znesek pod zap. 2.10 ali 14 ali 15.3 večji od 0. V mojem primeru nimam vpisanih zneskov pod te zap. številke.
Ali obrazce s kritičnimi napakami lahko oddam.
Če vas prav razumem, moram letos izpolniti prilogo 6 - olajšave za investiranje, da bom lahko prihodnje leto, če bomo imeli dobiček upoštevala te olajšave.
Program me opozarja, da moram izpolniti prilogo 5 - pokrivanje davčne izgube, če je znesek pod zap. 2.10 ali 14 ali 15.3 večji od 0. V mojem primeru nimam vpisanih zneskov pod te zap. številke.
Ali obrazce s kritičnimi napakami lahko oddam.
če vas program opozarja, potem morate oddati, ker očitno imate nekaj vpisano... obrazca s kritičnimi napakami ne boste mogli oddati.
Ker imate letos davčno izgubo, jo vpišete v prilogo, vendar ostane nepokrita.
Ker imate letos davčno izgubo, jo vpišete v prilogo, vendar ostane nepokrita.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
ksenijagreg
- Začetnik

V katero vrstico in stolpec.
v leto n (zadnja vrstica), stolpec pa izguba tekočega leta (ne vem na pamet, nimam obrazca iz programa pred sabo).
Naty
-
ksenijagreg
- Začetnik

Bolj kot gledam, tega stolpca res ne vidim.