Pozdravljeni!
Opravili smo prevoz na relaciji Slovenija-Hrvaška za slovensko podjetje z ID številko in gre za oprostitev DDV - IZVOZ - na podlagi točke e.1.odstavka 52 člena ZDDV.
A se ta prevoz vpiše kam v obrazec DDV-O, jaz ga namreč do letos nisem zavedla na obrazec DDV-O?!
LEP POZDRAV
PREVOZI TUJINA IN DDV!!!!
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: PREVOZI TUJINA IN DDV!!!!
polje 11.
lp
lp
Pa je to sigurno, bolj ko berem, bolj se mi blede
lp
Ne izvoz nima zveze z RP-O!
V RP-O poročate dobave blaga in storitev v EU.
lp
V RP-O poročate dobave blaga in storitev v EU.
lp
kaj pa če opravimo prevoz po Avstriji, Franciji, Italiji, prav tako za slovensko podjetje z ID številko in za celo pot obračunamo slovenski DDV, a se to vpiše v obrazec RP-O???
Sem mnenja, da ne, ker je naročnik slovensko podjetje z ID številko! Imam vsaj tukaj prav??
Hvala
Sem mnenja, da ne, ker je naročnik slovensko podjetje z ID številko! Imam vsaj tukaj prav??
Hvala
Imate prav.
lp
lp
Za izstavljeni račun, ker nam kupec v Avstriji z ID številko plača predčasno , mu priznamo sconto,
kateri podatek se poroča v obračun DDV v kolono 12 (vrednost celega računa) ali je potrebno naknadno upoštevati sconto in potem v rekapitulacijsko poročilo
kateri podatek se poroča v obračun DDV v kolono 12 (vrednost celega računa) ali je potrebno naknadno upoštevati sconto in potem v rekapitulacijsko poročilo
Upoštevate oboje(izdan račun in dobropis).
lp
lp