Neplačan očetovski dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lilika26
Novinec
Novinec

Neplačan očetovski dopust

Odgovor Napisal/-a lilika26 »

Pozdravljeni,
Sem nova na forumu, zato najprej en lep pozdrav!

Zanima me, če je že kdo od vas imel enak problem, partner ima s.p. in ker mu sama delam računovodsvo, v bistvu se še zelo lovim, nevem kako naj obračunam prispevke, saj od 1.2.-15.4.2010 koristi neplačan očetovski dopust.
Vendar on ponavadi nakazuje
piz 145,47€
zz 80,36€
ostali prisp. 2,40€
nekak tako so razporejeni, medtem ko pa mu je CSD nakazal le 125,40€ in me zanima če moram razliko vseeno nakazat, ali je to pač vse?

hvala vam že v naprej,
lep pozdrav
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: Neplačan očetovski dopust

Odgovor Napisal/-a slovan »

Kolikor koristi s.p.- neplačan očetovski dopust v trajanju 75 dni, potem te prispevke plačuje CSD v celoti, osnova pa je mininalna plača.
Nakazila/plačila prispevkov gredo direktno iz računa CSD-ja - ne iz TRR-ja s.p.-ja. Tako, da se "priliv" na TRR zasebnika nanaša na kaj drugega (morda je zapoznelo nadomestilo za plačan očetovski dopust - to nadomestilo bi morali biti nakazano na osebni račun očeta).

Bolj natančno preglejte odločbo CSD, ki se nanaša bodisi na plačan očetovski dopust ali neplačan očetovski dopust. V odločbi je vse navedeno.!

lp
lilika26
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a lilika26 »

Ne on ni dobil nobenih nakazil, le obvestilo da so mu plačali prispevke v višini 125€, on pa jih vsak mesec plača 228€, zanima me samo, zakaj takšna razlika v zneskih, saj tudi sam plačuje najnižje!

Vseeno hvala za odgovor!
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Najboljšo informacijo boste dobili, če pokličete CSD in jih vprašate: katero osnovo so upoštevali in katere prispevke so vam sporočili. Vse ostalo je ugibanje.

lp
nikajana
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a nikajana »

Za 15 dni očetovskega dopusta, ki jih oče izrabi do dopolnjenega šestega meseca otrokove starosti, mu država zagotavlja očetovsko nadomestilo, za druge dni očetovskega dopusta, ki jih lahko izrabi do tretjega leta starosti otroka, pa mu država zagotavlja plačilo prispevkov za socialno varnost od minimalne plače.
Odgovori