Imam en problem, ki ga nekako ne znam rešiti, zato prosim za vaš nasvet oz. pomoč.
V letu 2009 smo izdali kupcu račun za opravljeno storitev in obračunali 20% DDV. Račun je v večini plačal v roku, razen nekega sicer manjhnega zneska za katerega želi dobropis. Po pregledu dokumentacije smo ugotovili, da je njegova "reklamacija" upravičena in smo rekli, da mu bomo za ta znesek izdali dobropis.
Ker smo gradbena firma in bi po novem zakonu o DDV po 76.a členu lahko uporabili obrnjeno davčno obveznost, me zanima, katero vrto DDV naj upoštevam pri dobropisu? Jaz mislim, da bi kljub novemu zakonu morala upoštevati enako vrsto DDV kot je bil zaračunan na računu ali bi morala upoštevati obrnjeno davčno obveznost?
Se lepo zahvaljujem za kakšno koristno informacijo!
dobropis-vrsta DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: dobropis-vrsta DDV
Dobropisi izdani v letu 2010 za dobave v letu 2009 in prej, se obravnavajo po starem.
lp
lp
Re: dobropis-vrsta DDV
KAMILICA napisal/-a:Dobropisi izdani v letu 2010 za dobave v letu 2009 in prej, se obravnavajo po starem.
lp
Hvala Kamilica, se mi je zdelo, da je tako, samo sem želela potrditev, da razmišljam prav. Je boljše, da stavri prej preverim, ker je precej več dela s popravljanjem, če je narobe!
LP