PRILOGA 2 D NA AJPESU

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
landrover
Nov član
Nov član

PRILOGA 2 D NA AJPESU

Odgovor Napisal/-a landrover »

Pozdrav

prvič delam poročila za mikro družbo, ustavilo se mi je pri prilogi " dodatki podatki IPI - do tujine
AOP 283 in sicer:
ko od dobavitelja v tujini nabavim nek material, mu plačam tudi prevoz npr. z hitro pošto, pa me zanima, če gre ta strošek v to rubriko

upam, da mi kdo uspe odgovoriti, ker me samo to muči, potem lahko pa vse oddam,

hvala že vnaprej in lep pozdrav
landrover
Nov član
Nov član

Re: PRILOGA 2 D NA AJPESU

Ali se je kdo že kdaj srečal s tem, mi lahko kdo odgovori, le še to me muči

hvala
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Ravno to zanima tudi mene:
imam dva primera,
- v prvem nam dobavitelj poleg blaga zaračuna na istem računu še prevoz(kot dodatna postavka)
- v drugem primeru smo prejeli posebej račun za blago in malo kasneje še posebej račun za prevoz blaga,od istega dobavitelja, ne od prevozne firma,ki je opravila prevoz(in ga zaračunala temu dobavitelju)

V obeh primerih smo knjižili te stroške na povečanje nabavne vredosti blaga, skupaj z blagom na 660.
Tako sedaj na kt 411 nimam knjiženo nič odhodkov do nerezidentov(AOP283), vendar vem, da se na to nanašajo.
Gre pa za majhen znesek.Kako je pravilen prikaz-popravim ročno kot da bi bilo knjiženo na konto 411 ali pustim na AOP283 kar nulo?

Hvala in LP
Saj to bo odgovor obema...
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

NUjno,nujno prosim odgovor na to vprašanje. Lepo prosim, pa že vnaprej hvala vsem za pomoč,sodelovanje...
saj poskušam tudi jaz pomagati drugim ,kar mi je že jasno..
da se s skupnimi močmi oz.,preverjanji dokopljemo do konca...nič ne komentirate,koliko vas je že rešenih in koliko se jih še muči...
jaz upam,da mi bo uspelo danes-še to in vprašanje gledec palčila nadomestila, pa sem....
bojča
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a bojča »

Jaz sem upoštevala pod AOP 282 stroške stroritev, ki smo jih plačali tujim dobaviteljem in pod AOP 283 od teh skunih storitev izpostavila samo prevozne storitve.
Kot prevozne storitve sem upoštevala samo storitve, ki so bile zaračunane na računih tujih dobaviteljev. Nisem pa upoštevala plačane prevozne storitve za hitro pošto, ker je izdal račun naš dobavitelj.
Upam, da bo kaj v pomoč.
landrover
Nov član
Nov član

Hvala Bojča
landrover
Nov član
Nov član

Sem govorila sedajle še z svetovalcem na OZS in mi je potrdil isto, kot ste napisali vi Bojča
Odgovori