stroški izobraževanja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
breskvica
Nov član
Nov član

stroški izobraževanja

Odgovor Napisal/-a breskvica »

Uh pri knjiženju in pripravi obračunov za leto 2009 sem naletela na težavo. Za kaj se gre? Namreč vpisana sem na redni študij (redni - ker izredni ni bil možen, ker že nekaj let ni bilo razpoisa), vendar nima bonitet kot drugi študentje, kar je načeloma tudi prav. Torej šolnine nimam, imam pa stroške, ker hodim na predavanja in to 300 km na dan (ko grem na predavanje). Kam in kako naj to knjižim, oziroma upoštevam v stroških?
Razmišljala sem o potnem nalogu za daljšo obdobje (po mesecih) in o dnevnica, saj sem takorekoč odsotna po cele dneve. Kot dokazilo, da sem bila na izobraževanju lahko priložim kupljene karte za vlak in karte mestnega avtobusnega prometa. Občajno zjutraj grem od doma ob 6 uri in se vrnem zvečer ob 19 uri ali še kasneje - odvisno od dneva. Ali razmišljam pravilno?
In kako potem, če najdem ustrezno stanovanje v kraju šolanja (sobo ali celo hostel)?
Naj dodam, da je izobraževanje povezano z dejavnstjo podjetja, sicer ne z glavno dejavnostjo, ampak z eno izmed registriranih dejavnosti, ki bo v prihodnosti po vsej verjetnosti postala glavna dejavnost.
Hvala za vaš odgovor.
Odgovori