še enkrat-Mobitel

Moderator: Mirko Zbačnik

Bojm
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

še enkrat-Mobitel

Odgovor Napisal/-a Bojm »

Ne da mi miru tale Mobitel... ALi res vsi delate tako, da stroške pogovorov in najema razmejujete, ali je kdo tudi tak, ki si je DDV odbijal že v mesecu, ko je bil izdan račun ?

LP Bojm
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz kompliciram le konec leta, ko mito dovoljuje tudi program. Med letom pa bolj po domače, odbijem ga na datum izdaje računa, da ga ne prihitro. Ne vem če je pravilno, je pa enostavno.

Mirko
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Če kaj pomaga - ne razmejujem stroškov, raje odbijem DDV v mesecu, za katerega je obračunana naročnina. LP
SILVA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a SILVA »

če ima račun datum izdaje 31.08.2004, in so zajeti pogovori za obdobje od01.08.2004-31.08.2004 in naročnina za obdobje od01.09.2004-30.09.2004, dazum prejema 9.9.2004 jaz ddv odbijam v knjigi za september. Mislim , da ni narobe.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Tudi jaz delam tako, ker smo polletni zavezanci

Lep pozdrav in upamo na boljše vreme.
:wink:]:D
Bojm
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Bojm »

Ja, prav je, da se odbija v mesecu, ko je obračunana najemnina. A jaz sem bila tako pametna in sem obračunala ddv že v mesecu, v katerem je bil izdan račun - torej 31.8. namesto v septembru.

Vsem hvala za odgovore. Lep konec tedna želim

BojM
mdusan
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mdusan »

Strinjam se z elektrikom, tudi jaz odbijem na datum računa, takrat pri mobitelu nastane obveznost za obačun DDV, mi pa si ga lahko s tem datumom odbijemo. :oops:
lila74
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a lila74 »

Tudi jaz se strinjam z elektrikom in mdusanom.
lupus
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lupus »

Bojm - nič narobe! Če berete 40. člen zakona ste ravnali poplnoma pravilno. Smete pa mirno odbijat tudi v obdobju ko ste prejeli račun. Obe varianti sta torej pravilni in ne vem zakaj je toliko prahu okrog tega, ker je kar pod nekaj drugimi temami v bistvu ista zagata.

K.
nunontherun
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a nunontherun »

Mene res zanima kako te vase knjige "bolj po domace" izgledajo in sploh ne vem zakaj zakonodajalec se sploh izdaja zakon!!!! Nekateri se zdaj ne veste (skoraj 5 mesecev je ze od zacetka veljavnosti novega zakona), da datum prejema racuna ni vec relevanten. Poleg tega eno so davcne knjige, drugo so pa casovne razmejitve, ki pridejo v postev na koncu leta. Res mocno upam, za dobro te stroke namrec, da si tukaj svetujete predvsem laiki, kot je bilo ze enkrat polemizirano na tem forumu.

Pa brez zamere!
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Nunontherun! Včasih stvari ne izgledajo tako preproste, kot jih vidiš na prvi pogled. Z leti in z izkušnjami ugotoviš, da le nisi najpametnejši in da tudi drugi nekaj vedo. Bi rekla - postaneš modrejši in previdnejši. Je pa res, da tudi zaletavost včasih prav pride. Brez nje ne bi bilo napredka. Torej beri in se uči! Pa brez zamere in lep pozdrav!:wink:
nunontherun
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a nunontherun »

Z vsem spostovanjem, zaletavost ni nikoli nobenemu skodila, se strinjam, oprosti 5 mesecev pa se se osel ne zabija v zid, ce me razumes kaj ti hocem povedat???

Pa spet brez zamere, ne zelim polemizirat, ampak oktober je za bozjo voljo!!! Pa saj menda vsi ze delate po novem zakonu, al kaj????
Odgovori