S.p. popoldanec -samo stroški in nič prihodkov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
asparagus
Nov član
Nov član

S.p. popoldanec -samo stroški in nič prihodkov

Odgovor Napisal/-a asparagus »

Prijatelj ima neaktivni popoldanski s.p. že nekaj let, plačuje samo prispevke in članarino obrtni zbornici, prihodkov nima. Do sedaj je na poziv AJPESA oddajal kar prazne obrazce, z davčne ga niso klicali, čeprav je kljub plačilu prispevkov oddal prazen obrazec za davek od dohodka.

Jaz bi vseeno prikazala plačila v obrazcih, samo ne vem kako sestaviti bilanco stanja.
Kaj bi bilo v tem primeru v aktivi?
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: S.p. popoldanec -samo stroški in nič prihodkov

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

ne vem zakaj prazne obrazce, če ima stroške prispevkov in članarine.... v bilanci stanja pa pod obveznsoti vpišete obveznost za decemberske prispevke, na aktivi pa za ta znesek vpišete terjatev do podjetnika.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
asparagus
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a asparagus »

Naty hvala!

Potem ko sem prispevke in plačilo speljala dvostavno, vidim, da je to dvoje (ter.do podj. in obv za prisp.) res edino, kar ostane za v bilanco stanja.
Prijatelj hoče oddajati prazno, ker meni, da je tako najbolj enostavno, jaz pa, če me je že vprašal, bi rada naredila tako kot je treba.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Če bo imel v prihodnosti prihodke si lahko davčno izgubo preteklih let uveljavja kot odbitek za osnovo za davek. Če tega ni si morebitnega davlnega dobička v prihodnosti ne more zmanjšati.
Odgovori