e-davki
Moderator: Mirko Zbačnik
e-davki
A danes kdo dela na e-davkih? Že včeraj popoldan nisem mogla oddajati REK obrazcev in OPSVZ, ker mi je pisalo, da je davčni register v posodabljanju, danes mi pa piše, da je napaka pri nastavljanju seje uporabnika... nikjer nisem zasledila nobenega obvestila, pisala sem jim na e-mail, odgovora itak nisem dobila... ima še kdo težave?
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: e-davki
Iste težave imam, ne vem ali naj se jokam ali smejem, ker sem hotela čez vikend oddajati PODO-je, tudi rok za en REK 1 sem imela včeraj.
Vedno več dokumentov moramo oddajati in seveda pravočasno, potem pa tole.
Pred ponedeljkom ne bo nič.
Vedno več dokumentov moramo oddajati in seveda pravočasno, potem pa tole.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Pravkar sem oddala Obvestilo o začetku opravljanja storitev za katere je prejemnik plačnik DDV.
lep dan
lep dan
ja to gre, obvestilo, ampak ostalo kjer preverja podatke, pa ne, ker ne more primerjati z davčnim registrom... zgleda da bo res treba počakati do ponedeljka 
Naty
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tudi sam se hotel oddati obrazec na e-davke (popravek davčne napovedi), a se mi je izpisalo, da trenutno to ni mogoče. Bomo pač oddali v ponedeljek - ne se sekirat in raje uživajte vikend. 
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

DDV-O sem uspešno oddaka, REK-1 in OPSVZ pa nikakor. Javlja, da je sistem v fazi dograditve. Pregledala sem vsa obvestila, pa nisem nikjer zasledila, da bi nas obvestili o nedelovanju eDavkov.
Lepo nedeljo želim
Lepo nedeljo želim
Upam, da bodo upoštevali toleranco pri datumih oddaje najmanj 3 dni.
Informacijski sistem je res v današnjih časih ena figa.
Poglejte samo zdravstvene domove...dokler je bilo vse v dosu je bilo vse ok,velja tudi za računovodske programe.Primer: na izpis odprtih postavk 1200 ali 2200 sem pred 10 leti čakala 3 sekunde, sedaj cca 5 minut ali več. Pa čeprav je npr. odprtih postavk 15.
Zakaj je potrebno uvajati nekaj novega, če staro deluje??
To je isto kot če bi ženska hotela na vsak način novega moža, čeprav "stari" še deluje....
Tudi to se v praksi pogosto dogaja.
Lepo nedeljo.
Informacijski sistem je res v današnjih časih ena figa.
Poglejte samo zdravstvene domove...dokler je bilo vse v dosu je bilo vse ok,velja tudi za računovodske programe.Primer: na izpis odprtih postavk 1200 ali 2200 sem pred 10 leti čakala 3 sekunde, sedaj cca 5 minut ali več. Pa čeprav je npr. odprtih postavk 15.
Zakaj je potrebno uvajati nekaj novega, če staro deluje??
To je isto kot če bi ženska hotela na vsak način novega moža, čeprav "stari" še deluje....
Tudi to se v praksi pogosto dogaja.
Lepo nedeljo.
Lepo vas pozdravljam.
v petek sem pisala na tehnično podporo email, kaj je narobe, danes pa sem dobila odgovor da so vzdrževalna dela zaključena in da lahko oddajamo dokumente 
Naty
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Primerjava moža s programom....
- informacijska tehnologija gre svojo pot naprej in vsekakor je novejšE boljša. Vprašanje znanja je, če jo znamo izkoristiti. Toko kot pri možeh, treba jih je prav "naviti".. a ne? In navsezadnje, ko se enega navadite (ga navadite..
), ga ne zamenjate z novim.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Odvisno, za kakšno "tehnologijo" potrebujete moža.
Za klofanje tepihov in nošnjo smeti je primernejši ubogljivi stari mož, za "biotehnologijo" pa mladi.
Samo pozor - taki so običajno deloholiki in nesebično nudijo svoje usluge tudi izven zakonskega "opisa del in nalog." lp
Za klofanje tepihov in nošnjo smeti je primernejši ubogljivi stari mož, za "biotehnologijo" pa mladi.
Samo pozor - taki so običajno deloholiki in nesebično nudijo svoje usluge tudi izven zakonskega "opisa del in nalog." lp