davčno napoved sem že oddal,nato sem opazil da enega od prijetih računov po pomoti nisem knjižil,moj dobiček bi bil višji za 140,00 EUR,ali lahko ta račun knjižim za leto 2010,da ne popravljam celotne napovedi ali je potrebna samoprijava ,in celoten popravek napovedi
iva
popravek davčne bapovedi
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: popravek davčne bapovedi
Če ste prejeli račun potem bi moral biti dobiček nižji in ne višji ali ste pozabili knjižiti izdani račun.????
Lp
Lp
Brez ozira na plus ali minus - za 140 E mirno spite in jih knjižite v 2010. LP
se opravičujem ,nisem se pravilno izjasnila,jaz sem izstavila račun stranki za 140,00 EUR,tudi plačan še ni, račun sem izstavila 28.12.2009
hvala za odgovor
hvala za odgovor
ivanka
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Za popravek davčnih napak je čas še 30 dni po zadnjem roku za oddajo, v e-obrazec označite "oddaja v 30 dneh .... " (namesto original), na AJPES-u pa se bo čas za popravke, seveda ob posredovanju referentke kmalu iztekel - če ni možen popravek na AJPES, pač izpolnite prilogi 2 in 3 in odznačite, da do podatkov dostopajo na AJPES.
Glede zneska 140 € ne bi kompliciral in če res ni nujno, tudi ne bi popravljal davčne napovedi v zakonitem roku 30 dni. Ker ne gre za vas pomemben znesek, tudi ne bi uporabil navedbe uvoda k SRS o popravku napak prek prenesenega poslovnega izida. Račun bi knjižil v tekočem poslovnem letu in ga vključil v odhodke obdobja.
Glede zneska 140 € ne bi kompliciral in če res ni nujno, tudi ne bi popravljal davčne napovedi v zakonitem roku 30 dni. Ker ne gre za vas pomemben znesek, tudi ne bi uporabil navedbe uvoda k SRS o popravku napak prek prenesenega poslovnega izida. Račun bi knjižil v tekočem poslovnem letu in ga vključil v odhodke obdobja.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

podobna napaka se je mini primerila letos za 2010 - neupoštevanje dobropisa za 900 eur in prejetega računa 17 eur.
na kakšni osnovi se oceni ali gre za bistveno napako? je 900 eur toliko, da bi morala popravljati davčni obračun in bilanco uspeha?
hvala za nasvet.
lp,
na kakšni osnovi se oceni ali gre za bistveno napako? je 900 eur toliko, da bi morala popravljati davčni obračun in bilanco uspeha?
hvala za nasvet.
lp,
titi