obrazec M8
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Tinkabinka1
- Začetnik

obrazec M8
Mi lahko kdo pomaga pri obrazložitvi, kdaj se uporablja obrazec M8?
Najlpša hvala!
Najlpša hvala!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: obrazec M8
Imate v mislih obrazec m4/m8?. Ta obrazec je ravno sedaj aktualen, kajti na njem moramo sporočiti SPIZ-u podatke o plačanih prisepvkih za preteklo obdobje. Če prispevki niso bili plačani, poročamo le o zavarovalni dobi.
Dve leti nazaj je bilo poročanje še v elektronski obliki, na "nepriročnem" obrazcu velikosti A3 (ki jih je navadno v parilu marsikje že zmanjkalo..), sedaj pa v elektronski obliki.
Dve leti nazaj je bilo poročanje še v elektronski obliki, na "nepriročnem" obrazcu velikosti A3 (ki jih je navadno v parilu marsikje že zmanjkalo..), sedaj pa v elektronski obliki.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Tinkabinka1
- Začetnik

Ja, zanima me, kaj pomeni obrazec M8 v povezavi z M4?
Da ne odpiram še ene teme, bom vprašala kar tukaj.
Za leto 2008 nismo imeli plačanih vseh prispevkov in smo te ure prikazali v rubriki E.
V letu 2009 smo vsa zaostala plačila poravnali, pravtako so bili plačani tudi vse tekoči
prispevki. Ali moram še kaj javiti za leto 2008 in na kakšen način? Sem poskušala dobiti
pojasnilo na ZPIZu, pa se mi že cel teden oglasi samo oprerater, do nobenega referenta
pa ne pridem.
Hvala že v naprej
Za leto 2008 nismo imeli plačanih vseh prispevkov in smo te ure prikazali v rubriki E.
V letu 2009 smo vsa zaostala plačila poravnali, pravtako so bili plačani tudi vse tekoči
prispevki. Ali moram še kaj javiti za leto 2008 in na kakšen način? Sem poskušala dobiti
pojasnilo na ZPIZu, pa se mi že cel teden oglasi samo oprerater, do nobenega referenta
pa ne pridem.
Hvala že v naprej
jana07
jana, za leto 2008 oddate posebej obrazec s tistimi podatki o prispevkih, ki jih na prejšnjem obrazcu ni bilo in označite, da gre za popravek oz. dopolnitev. Ko smo to še delali na papirju, je bilo dokaj enostavno, ne vem pa, kako se to dela sedaj.
-
Tinkabinka1
- Začetnik

Je M8 namenjen mogoče popravkom M4?
Ja, danes mi je uspelo, da sem jih priklicala. Počakati moram, da bodo podatke za leto
2008 obdelali, ker jih še niso, potem pa bom dobila obvestilo.
Nato bo potrebno s šifro 1 poslati podatke o izplačilu za celo leto skupaj in to je to.
Mogoče bo še komu prišlo prav.
Lep pozdrav Jana
2008 obdelali, ker jih še niso, potem pa bom dobila obvestilo.
Nato bo potrebno s šifro 1 poslati podatke o izplačilu za celo leto skupaj in to je to.
Mogoče bo še komu prišlo prav.
Lep pozdrav Jana
jana07
-
Tinkabinka1
- Začetnik

So pa zgodnji, da še za 2008 podatkov nimajo odbdelanih