Kako izpolnim obrazec DDV-VP če smo tujcu opravili storitev , da bo lahko uveljavljal vračilo DDV od vgrajenega materiala. Ali vpišem samo delni znesek računa (za porabljeni material ) ali naj mu izdam dva ločena računa? Kaj točno in kdaj potem mi vložimo zahtevek za povračilo na davčno?
Hvala za pomoč
DDV-VP
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: DDV-VP
Vračilo ddv-ja boste zahtevali na podlagi potrjenega DDV-VP ( se pravi, kupec vam bo prinesel obrazec, ki so mu ga žigosali na meji). Na podlagi tega kupcu vrnete znesek plačanega ddv-ja, izpolnete obrazec DDV-VE in ga pošljete na durs. Mislim, da potrebujete tudi od kupca podpisan blagajniški izdatek( potrdilo, da ste stranki res vrnila ddv).
Upam, da vam je kaj v pomoč.
lp
Upam, da vam je kaj v pomoč.
lp
Re: DDV-VP
Pozdravljeni,
smo februarja imeli tak primer, naredila pa sem tako: izstaviš račun z ddv ter izpolniš obrazec DDV-VP, nato ti kupec vrne od carinskega organa žigosan ter podpisan obrazec in račun ( tako dokaže, da je šlo blago čez mejo) na podlagi tega mu ti lahko vrneš DDV. Nato izpolniš obrazec DDV-VE ter vse skupaj pošlješ na DURS. Moraš pa voditi evidenco o izdanih obrazcih DDV-VP.
Nihče ni zahteval blagajniškega prejema!
Drugače pa je lepo razloženo v Pravilniku o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost (glej 117. čeln)
Lep pozdrav,
Lili
smo februarja imeli tak primer, naredila pa sem tako: izstaviš račun z ddv ter izpolniš obrazec DDV-VP, nato ti kupec vrne od carinskega organa žigosan ter podpisan obrazec in račun ( tako dokaže, da je šlo blago čez mejo) na podlagi tega mu ti lahko vrneš DDV. Nato izpolniš obrazec DDV-VE ter vse skupaj pošlješ na DURS. Moraš pa voditi evidenco o izdanih obrazcih DDV-VP.
Nihče ni zahteval blagajniškega prejema!
Drugače pa je lepo razloženo v Pravilniku o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost (glej 117. čeln)
Lep pozdrav,
Lili