Pozdravljeni!
Potrebujem pomoč glede sledeče zadeve. Jutri bo dve leti odkar sem se zaposlila, zaposlitev je bila sklenjena za določen čas, kar pomeni, da bi mi sedaj morali dati pogodbo za nedoločen čas. Vmes sem zanosila in grem čez dober mesec na porodniško. Ker me direktorica ne more zapolsiti za nedoločen čas, sva se zmenili, da pogodbo podaljšamo in da bom v našem podjetju zaposlena tudi med porodniško, torej mi bodo pogodbo podaljševali tudi med tem časom. Ko pa sem bila tik pred podpisom nove pogodbe sem dobila na izbiro 2 možnosti: ali grem po prenehu stare pogodbe na zavod za mesec in pol pred porodniško ali pa se ona drži dogovora in me ima zaposleno za določen čas do nastopa dneva porodniške. Kar nikakor ni najin dogovor, saj smo se domenili, da bom zaposlena tudi med porodniško.
Sedaj ne vem, kaj storiti. Izbrala sem drugo opcijo in podpisala novo pogodbo, kjer so mi spremenili tudi naziv delovnega mesta. Seveda sem vztrajala pri svojem, da je bilo dogovorjeno drugače, vendar direktorira trdi, da se za mene tako ali tako nič ne spremeni, da grem tako ali tako potem na porodniško. Ali me bo potem služba čakala, se niti ne sprašujem. Meni je bilo pomembno, da sem zaposlena tudi med porodniško, ne gre se mi za zaposlitev za nedoločen čas, čeprav bi mi pripadalo.
Sedaj me zanima, kdo ima tukaj prav in zakaj se meni vse skupaj zdi nepravično.
Sploh pa se mi zdi ena velika nepravičnost, da imajo delodajalci samo potuho s tem delom za določen čas, ki naj bi bilo delo, ki nastane zaradi povečanega obsega dela. Jaz pa v resnici že ves čas delam zadeve, ki bi jih morale 2 osebi. Moje delovno mesto je namreč nastalo iz dveh delovnih mest in ne zaradi povečanega obsega po delu.
Zaposlitev za dol. čas, porodniška in še kaj
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Zaposlitev za dol. čas, porodniška in še kaj
Škoda, da si podpisala. Jaz ne bi.
Tehnično se nič se spremeni. Delovan doba ti bo tekla tudi v času porodniške. Ali te bo služba čakala in ali se bo šikaniranje po porodniški nadaljevalo pa je druga stvar.
Po moje nimaš kaj veliko pričakovati.
Tehnično se nič se spremeni. Delovan doba ti bo tekla tudi v času porodniške. Ali te bo služba čakala in ali se bo šikaniranje po porodniški nadaljevalo pa je druga stvar.
Po moje nimaš kaj veliko pričakovati.
Hja, zdelo se mi je, da bo to slabše za delodajalko. Kar je, ker me je še včeraj poskušala prepričati, da je to, da grem na zavod za mene denarno boljše.
Ne vem, kaj imajo od tega. Zadovoljnega delavca že ne.
Ne vem, kaj imajo od tega. Zadovoljnega delavca že ne.
Edina rzalika za njo je, da ti za čas porodniške ne rabi plačati regresa za dopust če greš na zavod. Če te misli po preteku porodniške ponovno zaposliti pa ni nobene druge razlike.
Denarno zate razen tega, da če nisi zaposlena ne dobiš regresa ni.
Denarno zate razen tega, da če nisi zaposlena ne dobiš regresa ni.