Dobro jutro oz. dober dan!
Meni se je pa lansko leto zagodilo naslednje: oktobra sem poslal obračun za prispevke zasebnika, ampak sem pozabil plačati, za naslednje mesece sem normalno plačeval in ko sem naredil davčni obračun, bi moral dobiti vrnjeno akontacijo. To akontacijo sem komaj čakal, a dobim obvestilo, da so naredili pobot obveznosti, ker nisem imel poravnanih vseh obveznosti in plus zamudne obresti.
Kličem svojo referentko, jo vprašam, kako da nimam poravnanih vseh obveznosti, ker vedno vse redno plačujem in prideva do ugotovitve, da sem res za oktober pozabil. In zakaj me na to niso prej opozorili - odgovor referentke: " tega pa nimamo cajta non stop preverjat".
Sedaj pa me zanima, ali vas davčni organ pozove k poravnavi obveznosti in vas opozori, da bo zaračunal zamudne obresti ali pa to že po defaultu zaračuna?!?
Vsem se vnaprej najlepše zahvaljujem za odgovore!
Jan
ZAMUDNE OBRESTI
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Radovednež
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
ZAMUDNE OBRESTI
Carpe diem!
Re: ZAMUDNE OBRESTI
Občasno pošiljajo opomine. Bi vas pa moral opozoriti računovodja. Če ne prej, pa pri obravnavi zaključnega računa.
-
Radovednež
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Re: ZAMUDNE OBRESTI
Hvala,
sem pa sam kriv!!! Se mi zdi, da je pravilno, da je najprej opomin in na njem napisana določba, kolikor ne poravnate obveznosti, vam bomo zaračunali......
Ampak, javni uslužbenci in šefi imajo vedno prav
Lep večer!
Jan
sem pa sam kriv!!! Se mi zdi, da je pravilno, da je najprej opomin in na njem napisana določba, kolikor ne poravnate obveznosti, vam bomo zaračunali......
Ampak, javni uslužbenci in šefi imajo vedno prav
Lep večer!
Jan
Carpe diem!