Beljenje v trgovskem podjetju - DDV?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
avko
Nov član
Nov član

Beljenje v trgovskem podjetju - DDV?

Odgovor Napisal/-a avko »

Sem samostojni podjetnik in za trgovsko družbo opravljam vzdrževalna dela. Kako izstavim račun konkretno za beljenje in kolikšna je stopnja DDV? Namreč račun so mi zavrnili in me zanima ali sem dejansko naredil pri izstavitvi napako.

Prosil bi še za link do pojasnil v kakšnem primeru se uporablja obrnjena davčna stopnja in za katera elektroinštalacijska, gradbena in vzdrževalna dela?
ultrafin
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: Beljenje v trgovskem podjetju - DDV?

Odgovor Napisal/-a ultrafin »

Na strani 8 tega foruma pod temo OBRNJENA DAVČNA OBVEZNOST (avtor LION123) boste našli odgovor.
Pri temi DDV GRADBENA DELA pet tem nazaj imate pripet link do Pojasnil k SKD 2008 (boste našli kaj spada pod Gradbeništvo-razdelek F za katero velja obrnjena davčna obveznost ). Ne pozabite DURS-u javiti, da ste pričeli opravljati dela za katera velja obrnjena davčna obveznost iz 76.a čl. ZDDV ( rok je 30 dni od pričetka opravljanja del ).

In še, naj vam ne bo škoda denarja za računovodja, ki vas bo pravočasno in točno obveščal/a o spremembah v davčni zakonodaji ter vam tudi svetoval/a kako postopati, da ne bo težav. Sem prepričana, da vas bo stalo manj kot morebitne kazni in globe.
lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Beljenje v trgovskem podjetju - DDV?

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

ultrafin napisal/-a:Na strani 8 tega foruma
Mogoče bi bilo dobro, če naveste link do prispevka :spomezik: .

Tu je še: Standardna klasifikacija dejavnosti – SKD 2008 in
Pojasnila k standardni klasifikaciji dejavnosti - SKD 2008.
Glejte v klasifikacijo pod dejavnost "F" "41 Gradbeništvo!", nato poglejte še pojasnila. :spomezik: Obrnjena davčna obveznost velja za dejavnost v tej rubriki.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori